Verhuizen Corona

Verhuizen tijdens de corona crisis

Verhuizen tijdens de corona crisis – het wordt er niet makkelijker op. Na ruim een half jaar aan maatregelen die maar niet weg lijken te gaan, kunnen we voorlopig ontzettend veel leuke ideeën uit ons hoofd zetten. Het corona virus houdt de hele wereld in zijn greep, en ook de wereld van verhuizers. Wij van verhuisbedrijf Select Movers krijgen van klanten dan ook veel vragen over hoe verhuizen er aan toe gaat gedurende de maatregelen van de overheid tegen het corona virus. Vragen als: Hoe werkt verhuizen tijdens corona? Is verhuizen veilig tijdens corona? Kan een verhuizing door gaan met corona maatregelen? En nog veel meer andere vragen over de coronamaatregelen komen regelmatig bij ons binnen. We kunnen dus wel stellen dat het corona virus ook een impact heeft op onze verhuisdienst van Select Movers. Om u een beter beeld te geven van hoe verhuizen er aan toe gaat tijdens deze lastige periode, hebben wij de belangrijkste dingen over een verhuizing plannen tijdens de corona crisis even voor u op een rijtje gezet. Lees in dit artikel alles wat u moet weten over verhuizen tijdens de coronacrisis en wat voor invloed de maatregelen hebben op uw verhuizing.

Waarom is verhuizen essentieel voor de samenleving?

Verhuizen is ondanks alle strenge corona maatregelen nog steeds toegestaan. Het is belangrijk dat verhuizingen door kunnen gaan. Soms zijn verhuizingen namelijk niet vrijwillig. Wij leggen u graag uit hoe dat kan. Een verhuizing komt niet altijd voort uit een gezin dat er voor kiest om gezellig met z’n allen in een groter huis te wonen, zodat er meer ruimte is om te koken, en zodat de kinderen een grotere tuin hebben om in te voetballen. Verhuizingen zijn voor veel van onze klanten vaak essentieel.

Een voorbeeld hier van is een bejaarde mevrouw die al tijden dementerend is, en voor wie altijd keurig en liefdevol werd gezorgd door haar man zodat ze niet naar een bejaardentehuis hoefde. Als haar man plots komt te overlijden, kan deze mevrouw echt niet meer op haar zelf blijven wonen. Ze heeft dus ondersteuning nodig met het wonen, en die kan ze alleen krijgen door snel te verhuizen naar een bejaardentehuis of een andere zorginstelling.

Denk ook aan een echtscheiding. Hoe vervelend het ook klinkt, u moet er niet aan denken dat je met je partner waar mee je al gescheiden bent nog een tijd lang noodgedwongen in hetzelfde huis moet wonen. Dat is niet uit te houden en kan ook tot hele vervelende thuis situaties leiden, zeker als er ook nog kinderen bij betrokken zijn.

Of stel dat u vlak voor de coronacrisis een huis heeft bezichtigt en enthousiast dit huis hebt gekocht. Uw eigen huis is ook al verkocht en ineens blijkt dat de verhuizing niet door kan gaan door de maatregelen van de corona crisis. Uw eigen huis is dan al wel verkocht, dus u mag daar officieel niet meer in verblijven. Maar in uw nieuwe woning staan nog helemaal geen meubels en u kunt er met geen mogelijkheid komen. Dit is te beschrijven als een storing in de circulatie van woningen. Het is een ingewikkeld verhaal, maar uiteindelijk komt het er op neer dat er mensen zullen zijn die hun vorige huis al verkocht hebben, maar niet in hun nieuw gekochte woning meer kunnen trekken.

Nog een vervelende situatie waarbij verhuizen onvermijdelijk is en absoluut niet kan wachten, is een situatie waar huiselijk geweld bij betrokken is. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die niet goed behandeld worden door hun ouders en daardoor mentale of fysieke schade op kunnen lopen. Kinderen die in een onveilige thuisomgeving zitten, moeten natuurlijk zo snel mogelijk naar een veilige, prettige plek kunnen verhuizen, al helemaal als de wereld op zijn kop staat en iedereen thuis werkt. Het is namelijk bewezen dat dat de frustraties in een gezamenlijke woning namelijk veel erger maakt, en dus kunnen deze kinderen uit het voorbeeld in een nog vervelendere situatie terecht komen dan ze al zaten. Sinds de corona crisis en dat iedereen thuis werkt, is het aantal meldingen van huiselijk geweld wereldwijd gestegen en u moet er niet aan denken dat al die mensen niet met hun spullen uit hun onveilige thuis kunnen komen.

Echtscheidingen en huiselijk geweld, het overlijden van een van de bewoners, en een al afgeronde koop zijn allemaal voorbeelden van situaties waarbij verhuizen onvermijdelijk is en absoluut niet uitgesteld kan worden. Als de mensen uit deze voorbeelden geen verhuisbedrijf in kunnen huren om hun verhuizingen te voltooien, is het logische gevolg dat ze zelf het initiatief nemen en bijvoorbeeld met een paar vrienden of familieleden samen gaan verhuizen. Zoals u begrijpt leidt dit vaak tot onnodig contact tussen mensen, en dus een hoger besmettingsrisico. Want het is aannemelijk dat de vrienden van mensen die gaan verhuizen vaak minder voorzichtig zijn op het gebied van het corona virus, en ze zullen de maatregelen logischerwijs minder streng na leven tijdens het verhuisproces.

Juist daarom vindt verhuisbedrijf Select Movers het zo belangrijk dat verhuizingen met hulp van onze professionals door kunnen gaan, en wij zetten ons dan ook maximaal in om iedereen die met onze hulp wil verhuizen gewoon die mogelijkheid te geven. Dat leidt uiteindelijk zeker weten tot minder risico’s voor de gezondheid van onze klanten.

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.

Corona maatregelen bij de verhuizing

Afstand

Wel zijn er een aantal dingen anders aan verhuizingen door corona en alle maatregelen die door de overheid gesteld zijn. Zoals u wel begrijpt willen wij er ook alles aan doen om het risico op besmettingen van onze verhuizers én onze klanten zo klein mogelijk te laten zijn. Daarom is het tijdens de verhuizing noodzakelijk dat we afstand van elkaar houden, minimaal anderhalve meter. Om verder nog onnodig contact te vermijden zullen wij helaas geen handen schudden, en zullen onze verhuizers regelmatig hun handen desinfecteren met een door ons meegebrachte speciaal daarvoor bestemde zeep. Zo zorgen we er samen voor dat niet alleen onze verhuizers veilig hun werk kunnen doen, maar ook dat u als onze klant geen onnodige risico’s loopt op besmetting met het corona virus tijdens uw verhuizing.

Mondkapjes bij verhuizen

Mondkapjes tijdens de verhuizing kunt u zeker dragen, ook al is dit in uw eigen huis niet door de overheid verplicht. Onze verhuizers hebben allemaal een mondkapje bij zich en zullen deze dragen op de momenten waarop dit nodig is. Echter is het niet altijd handig om een mondkapje op te hebben tijdens het verhuizen aangezien het de verstaanbaarheid nogal in perkt, waardoor belangrijke communicatie tijdens bijvoorbeeld het tillen van zware meubels minder goed verloopt. Dat kan gevaarlijk zijn, niet alleen voor onze medewerkers maar ook kan het leiden tot schade aan uw inboedel. Dat is natuurlijk het laatste wat we willen. Als u echter graag wilt dat wij te allen tijde een mondkapje dragen, doen wij dat natuurlijk.

Maximaal aantal verhuizers

Naast die corona regels die u waarschijnlijk al wel had verwacht, is er nog een aantal andere zaken waar wij vooral rekening mee moeten houden. Verhuizingen kunnen door gaan, maar we kunnen niet met meer dan vier verhuizers bij u naar binnen gaan. Voor de meeste klussen is dit geen probleem, aangezien we meestal niet zo veel verhuizers nodig hebben. Zelfs met maar vier mensen is het wel mogelijk om bijvoorbeeld groot meubilair op te tillen, het gaat misschien alleen net een beetje anders. Wij raden u daarom aan om ruim op tijd een gratis offerte aan te vragen, zodat we met al deze beperkingen in ons achterhoofd alsnog een goede inschatting kunnen maken van de klus. Daardoor lopen we niet tegen onverwachte complicaties op, waar u als klant dan ook geen last van zult krijgen.

Gezinsleden in huis tijdens verhuizing

Ook is het handig als er zo min mogelijk mensen uit uw gezin bij de verhuizing aanwezig zullen zijn. We willen u natuurlijk niet weg hebben uit uw eigen huis, maar om de veiligheid van u zelf en onze medewerkers te kunnen garanderen, vragen wij u dan ook om met zo min mogelijk mensen aanwezig te zijn tijdens de verhuizing zelf. Met de anderhalve meter afstand regel lopen we u dan al gauw over de voeten, figuurlijk gezien dan. Daarom is het misschien beter als de kinderen bijvoorbeeld een dagje bij hun opa en oma doorbrengen, ook al zullen we hun gezelligheid missen!

Zelf voorbereidingen doen voor verhuizing tijdens corona crisis

Ook vragen wij u om tijdens de corona crisis zo veel mogelijk voorbereidend werk zelf al gedaan te hebben als wij de verhuizing komen uit voeren. Doe bijvoorbeeld zo veel mogelijk spullen al zelf in verhuisdozen, plak daar nummers op voor welke kamer het in moet komen te staan, en plak in het nieuwe huis een briefje op de deur met welk nummer elke kamer heeft. Dat zorgt er voor dat er minder contact plaats vindt tussen de klant en onze medewerkers, omdat het sorteerproces altijd leidt tot veel gesprekken en interactie tussen de klant en de verhuismedewerker. Dat is altijd gezellig, maar helaas moet het in deze rare tijden bij een verhuizing tijdens de corona crisis wel zo veel mogelijk vermeden worden. Omdat we van een verhuizing met verhuisbedrijf Select Movers snel weer een gezellige en plezierige dag kunnen maken.

Hoe we veilig contact hebben met verhuizers tijdens corona

Naast het zelf sorteren, zijn er nog meer dingen waar u ons mee kunt helpen om veilig te verhuizen met corona. Gelukkig leven we in een tijdperk waar technologie het mogelijk maakt om van afstand alsnog heel duidelijk contact met elkaar te hebben. Als u uw offerte hebt aangevraagd, stellen wij u altijd een paar vragen over bijzondere zaken in uw oude of in uw nieuwe huis. Zo willen wij bijvoorbeeld graag weten of er meubels zijn die moeilijk verplaatst kunnen worden, en maken wij graag een inschatting hoeveel ruimte er nodig is in onze verhuiswagens. Het liefst komen wij dit allemaal zelf bekijken, en normaal gesproken maken we ook gewoon een afspraak om bij u langs te komen voor u gaat verhuizen. Dan meten we alles op en zorgen we dat we een honderd procent duidelijk beeld hebben van de verhuissituatie. Maar met een ‘corona verhuizing’ is het helaas noodzakelijk dat dat soort dingen zo veel mogelijk vermeden worden, om de hoeveelheid contact tussen u en onze medewerkers te verminderen. Zo kunnen we bijvoorbeeld videobellen over deze zaken, dan kunt u ons ook gewoon beide ruimtes gewoon laten zien zonder dat wij zelf hier bij aanwezig hoeven te zijn. We stellen voor om dan bijvoorbeeld via Whatsapp te video bellen, maar we zijn hier in erg flexibel, dus u kunt ook altijd uw voorkeur aan ons doorgeven. We kunnen bijvoorbeeld ook gewoon foto’s die u heeft gemaakt en via email heeft doorgestuurd bekijken, als u geen zin heeft om te videobellen. Zo kunnen we alles ook in onze eigen tijd analyseren. Hoe dit gaat is voor iedereen natuurlijk wennen, maar wij bespreken graag per klant de mogelijkheden tot veilig contact. Daarom horen we graag van u hoe u veilig wilt communiceren over een verhuizing of offerte, en staan we voor alles open. De klant is koning, zeker als het gaat om veiligheid tijdens de corona crisis.

Iets wat natuurlijk niet gaat als we niet fysiek aanwezig zijn in uw huizen, is het opmeten van meubilair, trapgaten en andere ruimtes waar wij de afmetingen van moeten weten. Waarschijnlijk heeft u zelf ook wel een rolmaat in huis liggen. Als u hier toe in staat bent, kan het zijn dat we u vragen of u bepaalde dingen voor ons zou willen meten. Zo lopen we niet tegen onverwachtse hindernissen aan tijdens uw verhuizing, dat is iets waar we zeker niet op zitten te wachten in de coronacrisis.

Wat als het sorteren of zelf opmeten van objecten in uw huis u bijvoorbeeld niet meer zelf lukt omdat u niet zo goed te been bent, of misschien omdat u een blessure heeft of een andere klacht? Dat is geen enkel probleem. Dan houden wij gewoon anderhalve meter afstand van u en dragen wij als u dat wilt uiteraard een mondkapje, zodat wij mooi het werk kunnen doen en u alsnog geen risico loopt op een corona besmetting tijdens uw verhuizing. Zo kunnen we met corona ook kwetsbare groepen veilig verhuizen en hoeven ze zelf niet te veel fysiek werk te verrichten. Daar zijn wij immers voor, juist in deze tijd.

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.

Samengevat verhuizen tijdens corona

Waarom is verhuizen noodzakelijk tijdens corona?

Verhuizen klinkt voor veel mensen als iets leuks en ze zien het als volgende stap in hun levensverhaal. Dat is in veel gevallen ook zo, maar in bepaalde scenario’s is een verhuizing zelfs tijdens corona absoluut noodzakelijk. Een paar voorbeelden hier van zijn:

 • Plots overlijden van een verzorgend partner of huisgenoot. De nabestaande kan alleen maar met zorg van de medebewoner nog zelfstandig wonen, maar die mogelijkheid valt nu weg. Een verhuizing naar een zorginstelling is dus noodzakelijk.
 • U kunt zich voorstellen dat het niet leuk is om noodgedwongen bij een partner in te moeten wonen met wie u wilt scheiden of al bent gescheiden. Dit kan niet alleen ongemakkelijke maar natuurlijk ook onveilige situaties veroorzaken en dat moet ten allen tijde vermeden worden.
 • Huiselijk geweld of mishandeling. Het komt helaas nog steeds wel eens voor dat een thuissituatie niet veilig is. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die niet goed behandeld worden door hun ouders en daardoor mentale of fysieke schade op kunnen lopen. Juist nu iedereen thuis zit moeten deze mensen een veilige plek krijgen om te wonen en daarbij komt nou eenmaal kijken dat ze hun spullen mee moeten verhuizen.
 • Naast al deze bijzondere gevallen is het sowieso niet logisch om verhuizingen te annuleren door corona. Hierdoor ontstaat namelijk een storing in de circulatie van woningen. Stel dat iemand zijn of haar huis al verkocht heeft, en over twee weken in de nieuwe woning kan. Net vanaf dat moment is verhuizen niet meer toegestaan door de corona regels- waar moet dit persoon dan heen? En wie gaat er in het vorige huis wonen van de nieuwe bewoners van zijn of haar vorige (eigen) huis?

Wat voor maatregelen tijdens een verhuizing met corona hanteren wij?

Uiteraard gaat verhuizen tijdens de corona crisis anders dan normaal gesproken, zodat we zo snel mogelijk weer kunnen genieten van elkaar. Kort samengevat wat er anders is sinds de crisis:

 • We bewaren altijd anderhalve meter afstand.
 • Afstand bewaren lukt beter als er minder mensen in uw huis zijn. Het kan bijvoorbeeld handig zijn als uw kinderen dus eventjes bij oma gaan logeren.
 • Mondkapjes dragen wij wanneer nodig en als u graag wilt dat wij deze altijd op hebben als we in uw huis zijn, dan doen wij dat. Of u zelf een mondkapje draagt is uw eigen keuze, en is niet door de overheid verplicht.
 • Het wordt door de overheid verboden om veel gasten in huis te ontvangen. Hoeveel gasten dit precies zijn verschilt per periode. Medewerkers van een verhuisbedrijf tellen in principe niet als gasten die u ontvangt, maar we begrijpen het volledig als u niet meer mensen in uw huis wil hebben. In principe denken wij dat dat ook niet nodig is en dat de verhuizing prima gaat lukken met bijvoorbeeld maximaal twee verhuismedewerkers.
 • Zelf voorbereiden van de verhuizing raden wij sterk aan. Als u zelf de verhuisdozen wilt vullen met uw inboedel, scheelt dat behoorlijk wat contact tussen onze medewerkers en u als klant. Als u hier echter niet toe in staat bent of er geen tijd voor heeft, willen wij dit uiteraard voor u doen – maar wel op gepaste afstand!

Hoe houden wij contact omtrent verhuizingen met corona?

Dat is heel simpel; zo min mogelijk! Ten minste, zo min mogelijk fysiek contact. Dat doen we door:

 • Zo veel mogelijk te bellen, videobellen en foto’s/video’s te delen via whatsapp, email, etc.
 • U kunt uw verhuisvolume berekenen met de m3 calculator op onze site. Dat scheelt u moeite en tijd en u weet gelijk hoeveel verhuiswagens u nodig heeft tijdens uw corona verhuizing. Zo hoeven wij niets op te komen meten en komen we uitsluitend naar uw huis toe voor de verhuizing zelf.
 • Op de website van Select Movers staat binnenkort ook een offerte robot – die berekent alle kosten en alles wat u moet weten voor u gaat verhuizen. Net als de m3 calculator bespaart dit tijd, moeite en hoeven we niet meer fysiek langs te komen voor we aan de slag gaan.

Hopelijk hebben we u goed geïnformeerd over verhuizen tijdens de corona crisis. Het is niet altijd even leuk, en een dag verhuizen is niet meer zo gezellig als normaal gesproken. En toch gaan we door. En dat doen we voor hen die wel moeten. Voor de mensen die geen keus hebben, en voor de mensen die een nieuwe kans krijgen in een andere woning, die makkelijker, veiliger, of gewoon leuker is. En dat alles doen we bij Select Movers zo veilig mogelijk. Met afstand, maar toch oog voor de klant. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Ga naar select-movers.nl en kom er achter.

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.