1. Goed begonnen is half gewonnen!
U kunt nog meer geld besparen door alles zelf verhuisklaar te zetten, zodat de verhuizers enkel alleen het tilwerk hoeven te verrichten. Probeer alles zoveel mogelijk van te voren in verhuisdozen in te pakken. Wilt u bij het inpakken van de dozen erop letten dat de dozen aan de bovenkant nog goed gesloten kunnen worden.
Meubilair als kasten en bedden van te voren zoveel mogelijk demonteren en inpakken. Probeer alles overzichtelijk te houden door te sorteren: dozen bij dozen te zetten, tassen bij tassen, grote losse planken bij elkaar, kleine losse planken bij elkaar. Plak op elk doos een sticker en schrijf hierop kort de inhoud en naar welk kamer wij de verhuisdoos moeten brengen.
2. Hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos
Zorg ervoor dat de dozen het gewicht kunnen dragen. Stop zwaardere spullen onderaan in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken (maximaal 20 kilo), dit vergemakkelijkt het verhuizen.
3. Vele handen maken licht werk
Wanneer u over vrienden, kennissen of familie beschikt die het niet erg vinden om de handen uit de mouwen te steken, kunt u hen laten mee helpen met uw verhuizing. Wij zullen tijdens de gehele verhuizing de leiding nemen en duidelijk aangeven op welke volgorde er ingeladen wordt (groot meubilair onderin en lichtere spullen bovenin) en waarmee gewacht moet worden.
Voorkom dubbel werk door het advies van de verhuizers op te volgen en de spullen op de juiste volgorde in te laden. Houdt looproutes vrij en help alleen daar waar nodig is. Al het zware en moeilijker werk zullen wij uithanden nemen.
4. Voorzichtigheid is de moeder der wijsheid
Breekbare spullen dienen van te voren goed ingepakt te worden. Het beste is om uw kwetsbare voorwerpen met piepschuim, bubbeltjes-plastic of desnoods dekens, handdoeken en of kleding tegen schokken te beschermen. Wikkel glaswerk, kopjes en borden apart in papier en stop ze in (kleine) dozen. De zwaardere spullen (borden) moeten onderaan in de doos. Rol tafelzilver in keukenrolpapier.
Zet flessen altijd rechtop in verhuisdozen en pak geen scherpe dingen bij kwetsbare zaken. Vul verhuisdozen, mits deze niet helemaal vol zitten, op met vulmateriaal. Dit kunt u ook gewoon met oude kranten doen. Als er in een verhuisdoos waardevolle en/of breekbare (bijv. Glas) spullen zitten, schrijf dit dan op de doos, zo kunnen de verhuizers extra voorzichtig met deze dozen omgaan.
Pak uw waardevolle (elektronische) apparaten, zoals uw breedbeeld-tv in hun originele verpakking in. Dit omdat deze verpakking ervoor gemaakt is en uw apparaat dan weinig ruimte heeft om te verschuiven in de doos.
Koelkasten kunnen het best vervoerd worden wanneer deze al 24 uur uit hebben gestaan. Ook raden wij u aan om de koelkast na het verhuizen ongeveer één etmaal op zijn plek te laten voordat u hem weer aansluit. Zo heeft de koelkast voldoende tijd om te ontdooien en kan de koelvloeistof tot ‘rust’ komen.
Wanneer wij een wasmachine moeten verhuizen kunt u het er best voor zorgen dat deze al losgekoppeld is en dat er geen water meer inzit. Dit voorkomt lekkages in uw woning en in de verhuisbus. Het liefst de waterslang aan de wasmachine plakken met het uiteinde omhoog.
5. Dozen sluiten
U kunt nog meer geld besparen door alles zelf verhuisklaar te zetten, zodat de verhuizers alleen het zware tilwerk hoeven te verrichten. Probeer alles zoveel mogelijk van te voren in verhuisdozen in te pakken en gebruik te maken van onze inpakmaterialen. Wilt u bij het inpakken van de dozen erop letten dat de dozen aan de bovenkant goed gesloten kunnen worden?
6. Sorteer zo veel mogelijk
Meubilair als kasten en bedden van te voren zoveel mogelijk demonteren en inpakken. Probeer alles overzichtelijk te houden door te sorteren. Dus dozen bij dozen te zetten, tassen bij tassen, grote losse planken bij elkaar, kleine losse planken bij elkaar. Tip! Plak op elk doos een sticker en schrijf hierop kort de inhoud en naar welk kamer wij de verhuisdoos moeten brengen.
7. Maak dozen niet onnodig zwaar
Zorg ervoor dat de dozen het gewicht kunnen dragen. Stop zwaardere spullen onder in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken (maximaal 20 kilo), dit vergemakkelijkt het verhuizen.
8. Vele handen maken licht werk
Wanneer vrienden, kennissen of familie graag de handen uit de mouwen willen steken zijn zij van harte welkom. Wij zullen tijdens de gehele verhuizing de leiding nemen en duidelijk aangeven op welke volgorde er ingeladen wordt (groot meubilair onderin en lichtere spullen bovenin) en waarmee liever nog even gewacht moet worden.
9. Voorkom dubbel werk
Door het advies van de ervaren verhuizers op te volgen en de spullen op de juiste volgorde in te laden voorkomt u dubbel werk. Houdt looproutes vrij en help alleen daar waar nodig is. Al het zware en moeilijke werk zullen wij u uithanden nemen.
10. Bescherm kwetsbare voorwerpen
Breekbare spullen dienen van te voren goed ingepakt te worden. Het beste is om uw kwetsbare voorwerpen met piepschuim, bubbeltjesplastic of verhuisdekens, handdoeken en of kleding tegen schokken te beschermen. Wikkel glaswerk, kopjes en borden apart in papier en stop ze in kleine dozen. De zwaardere spullen (borden) gaan liever onderin de doos. Rol tafelzilver in keukenrolpapier.
11. Flessen rechtop
Zet flessen altijd rechtop in verhuisdozen en pak geen scherpe dingen bij kwetsbare zaken. Vul verhuisdozen, wanneer deze niet helemaal vol zitten, op met vulmateriaal. Dit kunt u ook gewoon met oude kranten doen. Als er in een verhuisdoos waardevolle en/of breekbare (bijv. glas) spullen zitten, schrijf dit dan op de doos, zo weten onze verhuizers dat ze extra voorzichtig met deze dozen moeten omgaan.
12. Originele verpakking
Verpak uw waardevolle (elektronische) apparaten, zoals uw breedbeeld-tv, zoveel mogelijk in hun originele verpakking. Dit omdat de verpakking ervoor gemaakt is en uw apparaat op deze manier weinig ruimte heeft om te verschuiven in de doos.
13. Koelkasten
Een koelkast kan het best vervoerd worden wanneer deze al 24 uur uit heeft gestaan. Ook raden wij aan om de koelkast na het verhuizen ongeveer één etmaal op zijn plek te laten staan voordat u hem weer aansluit. Zo heeft de koelkast voldoende tijd om te ontdooien en kan de koelvloeistof tot rust komen.
14. Loskoppelen wasmachine
Wanneer wij een wasmachine moeten verhuizen kunt u er beter voor zorgen dat deze al losgekoppeld is en dat er geen water meer inzit. Dit voorkomt lekkages in uw woning of kantoor en in de verhuiswagen. Het liefst de waterslang aan de wasmachine plakken met het uiteinde omhoog.