Veelgestelde vragen

Een veelgestelde vragenlijst.

Zit uw vraag er niet bij of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op . Wij helpen u graag verder.

Contact opnemen

Snelle service

Ontvang binnen 24 uur antwoord.

Vriendelijke support

Geen vraag is te veel voor onze verhuisexperts.

Voordelige tarieven

Bespaar tot 40% op uw verhuizing.

Gartantie

Verzekerd tot 100.000,- euro. Vraag naar de voorwaarden.

1. Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Vraag vrijblijvend een offerte via de website of bel ons om de verhuizing te bespreken. Bij ingewikkelde verhuizingen komen wij eerst bezichtigen.
  2. U ontvangt een op maat gemaakte offerte en krijgt een verhuiscoach toegewezen.
  3. U gaat akkoord met de offerte en we kiezen samen een datum en tijd uit, waarop de verhuizing het beste kan plaatsvinden.
  4. Wij komen op de afgesproken tijd aan en u kunt achterover gaan zitten en wij regelen de rest!

2. Werken jullie met professionele verhuizers?

Select Movers werkt enkel met professionele en opgeleide verhuizers. Onze verhuizers zijn voorzien van de juiste gereedschappen en kunnen demonteren en monteren waar nodig.

3. Wat kost mijn verhuizing?

Wij houden rekening met het volume van uw inboedel, de afstand tussen de verschillende locaties, trappen, inpakwerkzaamheden, montagewerkzaamheden en andere gerelateerde factoren. U ontvangt van ons vervolgens een vrijblijvende offerte op maat.

4. Is mijn inboedel verzekerd tijdens de verhuizing?

Uw inboedel is op basis van nieuwwaarde standaard verzekerd tot max. 100.000 euro. Let op hier zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Onze medewerkers leggen graag alle voorwaarden uit.

5. Hoelang van te voren moet ik reserveren?

Bent u van plan om tussen de 25ste en de 2e van de nieuwe maand te verhuizen? Dan adviseren wij u om minimaal 4 weken van tevoren te reserveren. Meer weten over onze beschikbaarheid? Bel dan vrijblijvend met onze klantenservice en laat u informeren over de mogelijkheden.

6. Moet ik zelf nog ergens rekening mee houden?

Als u gebruik maakt van onze dienstverlening dan hoeft u zich nergens meer druk om te maken. Onze adviseurs nemen uw verhuizing samen met u door tot er geen enkel punt onbesproken is. Een goede voorbereiding is het halve werk en daar helpen wij u graag bij. Heeft u speciale verzoeken of vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

7. Wat kan ik vooraf allemaal doen om de kosten zo laag mogelijk te houden?

U kunt vooraf zelf een aantal werkzaamheden zelf doen om uiteindelijk het aantal uren te beperken en daarbij dus ook de kosten. Zo kunt u vooraf bijvoorbeeld al alle dozen en kleine spullen meenemen naar uw nieuwe woning als u toch al gaat. Wat ook veel scheelt is wanneer u bijvoorbeeld al de spullen van zolder klaarzet in de woonkamer of de garage / schuur. Ook demontage van meubels vooraf, scheelt veel tijd op de verhuisdag. Uiteraard mag u tijdens de verhuizing ook mee helpen met sjouwen.

8. Kan ik ook in het weekend, op feestdagen en in de avonduren verhuizen?

We zijn zeer flexibel inzetbaar en werken 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt bij Select Movers dus ook in het weekend, op feestdagen  en in de avonduren verhuizen. Wij vragen hiervoor een kleine vergoeding, afhankelijk van de grootte van de opdracht en beschikbaarheid in de planning.

9. Hoe betaal ik voor de verhuizing?

De betaling dient per pin of contant te gebeuren direct aan het einde van de opdracht, tenzij anders afgesproken. Eventueel kan in overleg ook  achteraf per factuur worden afgerekend. Dit dient in de afspraakbevestiging vermeld staan. Na bevestiging is anders dan per pin of contant betalen niet meer mogelijk. Wanneer er vooraf schriftelijk is afgesproken dat de betaling door de opdrachtgever ook per factuur mag worden betaald, dan dient dit te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum, op de wijze als is aangegeven op de factuur.

10. Werken jullie ook voordelig in mijn woonplaats?

Wij hebben verschillende vestigingen door heel Nederland en kunnen hierdoor overal in Nederland betaalbaar verhuizen mogelijk maken.

11. Is het mogelijk dat er voor de verhuizing iemand komt kijken?

In principe kunnen we met behulp van ons aanvraagformulier al een duidelijke indicatie van de werkzaamheden en bijbehorende kosten maken. Voorziet u complicaties en heeft u liever dat we even komen kijken, dan is dat uiteraard geen enkel probleem.

12. Wat voor montagewerkzaamheden doen jullie?

Wij doen allerlei soorten montagewerk, hiervoor hebben wij specialistisch personeel in dienst. Van het (de-)monteren van de moeilijkste kledingkasten tot het af en aansluiten van uw wasmachine. Dit zit altijd bij de prijs inbegrepen, dus u komt nooit voor vervelende verrassingen te staan.

13. Moet ik een vergunning aanvragen bij mij in de straat?

Het is vaak niet nodig om een vergunning aan te vragen, maar dit is afhankelijk van uw gemeente en uw straat. Wij adviseren uw om bij twijfel telefonisch contact op te nemen, vaak kunnen wij dan voor u beoordelen of dit nodig gaat zijn.

14. Hoe worden mijn eigendommen beschermd tijdens de verhuizing?

Kostbare en breekbare voorwerpen  worden vaak ingepakt met inpakpapier of noppenfolie (bubblewrap). Daarnaast worden al uw matrassen verpakt in matrashoezen. Indien nodig hebben wij speciale kisten voor het verhuizen van verlichting/kroonluchters. Bij het inladen van de verhuiswagen gebruiken wij voldoende dekens en alles wordt netjes vastgezet met sjorbanden.

15. Nemen de verhuizers ook een pauze?

Ja. Daarin volgen wij de wettelijke arbonorm (CAO). Dit houdt in dat ze op een totale werkdag een tot anderhalf uur pauze mogen nemen. Uiteraard worden de pauzes in mindering gebracht en berekenen wij alleen voor de gewerkte uren.