Verhuizen Utrecht

Verhuizen Utrecht

Verhuizen in Utrecht? U bent vast terecht gekomen op deze pagina omdat u binnenkort een verhuizing op de planning heeft staan naar Utrecht, en nog niet helemaal weet wat u er van moet verwachten. Of u weet simpelweg nog niet helemaal wat er moet gebeuren voor u gaat verhuizen naar Utrecht. Hier hoeft u zich absoluut niet voor te schamen, want bij een verhuizing komen altijd veel vragen en onzekerheden om de hoek kijken. Verhuizen is nou eenmaal niet iets wat u vaak doet, en daardoor weet u soms niet zeker of u niks over het hoofd ziet. Daarom zet Select Movers op deze pagina alles op een rijtje wat u moet weten voordat u uw verhuizing naar Utrecht gaat plannen.

Verhuizen Utrecht

Over Utrecht

Utrecht is één van de oudste grote steden van Nederland. Als u naar Utrecht verhuizen gaat, bent u één van de meer dan 360 duizend inwoners van de stad. In de hele provincie Utrecht wonen zelfs 1.3 miljoen mensen, en de hele randstadregio waar Utrecht deel van uit maakt komt in totaal neer op meer dan 8.5 miljoen mensen. De stad staat bekend om de klassieke oude grachten, met daarvoor gezellige cafés en een bruisend uitgaansleven. Dit laatste komt onder andere doordat het nachtleven erg gestimuleerd wordt door de vele studenten die in Utrecht studeren: De universiteit van Utrecht is de grootste van Nederland en telt ruim dertig duizend enthousiaste studenten. Een groot deel hiervan is internationaal, wat bijdraagt aan de vele nationaliteiten en culturen die in Utrecht te vinden zijn. Ongeveer de helft van de Utrechters kent een recente migratieachtergrond, en deze diversiteit laat de indruk achter dat iedereen welkom is om in Utrecht te komen wonen.

Utrecht kent een sterke infrastructuur, maar behoudt de charmes van de eeuwen oude stad op een goede manier. Zo worden oude gebouwen die niet meer kunnen blijven staan, niet vervangen door een modernere variant, maar wordt er in de klassieke stijl een nieuw gebouw op deze plek gezet. Utrecht is dan ook verkozen tot mooiste grachtenstad van Nederland en is door de nabije ligging bij Amsterdam een echte trekpleister geworden voor toeristen. De centrale ligging van Utrecht in Nederland zorgt er voor dat de stad goed bereikbaar is. Ook zorgt het voor veel werkgelegenheid, omdat bedrijven zich graag vestigen in het centrum van het land. Mede hierdoor verhuizen er ieder jaar duizenden mensen naar Utrecht, en u bent er binnenkort waarschijnlijk één van.

Maar verhuizen naar Utrecht is niet makkelijk, omdat er zoals bij elke verhuizing veel regeltjes komen kijken, en er altijd veel twijfels ontstaan in de aanloop naar het verhuizen. Zo krijgen wij vaak vragen binnen als:

 • Hoe en waar moet ik mij inschrijven bij gemeente Utrecht?
 • Weet de overheid / weten bedrijven mij te bereiken op mijn nieuwe adres?
 • Is verhuizen naar Utrecht handiger met een verhuisbedrijf of kan ik het zelf regelen?
 • Wat moet er allemaal geregistreerd worden bij een verhuizing binnen Utrecht?
 • Hoe werkt het aansluiten bij een nieuwe energieleverancier? En word ik vanzelf aangesloten op het drinkwaternetwerk?
 • Moet ik me zelf uitschrijven bij mijn vorige gemeente?
 • Hoe zorg ik dat ik zonder zorgen over schade aan mijn inboedel kan verhuizen naar Utrecht?

Op deze pagina zullen wij u het verhuisproces snel toelichten, en zo veel mogelijk van uw vragen en twijfels over uw aanstaande verhuizing bij u wegnemen. Zodat u na het lezen van dit artikel niks meer over het hoofd ziet en alles voor uw verhuizing naar Utrecht tot in de details voor elkaar hebt.

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.

Verhuizing doorgeven aan de gemeente Utrecht

Uw verhuizing doorgeven aan de gemeente is de eerste en belangrijkste stap die u alvorens de verhuizing naar Utrecht zou moeten zetten. Door uw adres wijziging aan de gemeente te informeren, weet de gemeente dat ze er een nieuwe inwoner of nieuwe inwoners bij hebben. Ook geeft de gemeente Utrecht dit automatisch door aan de rijksoverheid, en hoeft u dus niet meer uw adres te wijzigen als u bijvoorbeeld belastingaangifte gaat doen, huur- of zorgtoeslag aan gaat vragen of andere overheidszaken moet regelen.

Online adreswijziging doorgeven gemeente Utrecht

Om uw adreswijziging door te geven, is het het makkelijkst om gebruik te maken van uw DigiD. Weet u niet wat een DigiD is, of heeft u er nog geen? Wij raden u ten zeerste aan om een DigiD aan te schaffen. DigiD staat voor Digitale Identificatie, en is een handige manier om veel overheidszaken zelf online te regelen. Het maakt het leven veel makkelijker, omdat je voor zaken als belastingen, verhuizingen en burgerlijke zaken (zoals contact met de politie of rechtbank), niet meer naar een fysieke locatie hoeft te gaan. En ook als u een verhuizing door wilt geven aan de gemeente Utrecht, gaat dit makkelijker met een DigiD. U kunt via deze pagina uw verhuizing doorgeven aan de gemeente Utrecht. In sommige gevallen is ook toestemming van de meerderjarige hoofdbewoner (als u bij anderen in gaat wonen), een kopie van het huurcontract, of een bewijs van aankoop van uw nieuwe huis nodig. Dit kunt u checken op de website van de gemeente Utrecht.

Adreswijziging Utrecht doorgeven via de post

Schriftelijk verhuizing doorgeven aan de gemeente Utrecht is ook mogelijk. Het is alleen wel wat meer gedoe. Om schriftelijk een verhuizing door te geven, stuurt u een kopie van uw geldige ID bewijs, en het formulier ‘adreswijziging’, op naar Stadskantoor, Stadsplateau 1, 3521AZ Utrecht. U kunt hier het formulier dat u mee moet sturen vinden. Voor de zekerheid is het aan te raden om ook een kopie van een bewijs van inwoning mee te sturen, zoals een pagina uit de huurovereenkomst, of een koopcontract. Dit is echter geen vereiste van de gemeente Utrecht, maar geeft wel de extra zekerheid dat de verhuizing echt binnen komt en op tijd verwerkt gaat worden.

Een adreswijziging doorgeven bij het stadhuis Utrecht

Een adreswijziging kunt u ook doen bij de gemeente, hiervoor maakt u een afspraak via telefoonnummer 14-030 of kijk op deze pagina om een afspraak te maken. Ook bij een afspraak bij de gemeente heeft u altijd uw ID bewijs nodig. In sommige gevallen ook toestemming van de meerderjarige hoofdbewoner (als u bij anderen in gaat wonen), een kopie van het huurcontract of een bewijs van aankoop van uw nieuwe huis.

Samengevat

 • Adreswijziging dient zo snel mogelijk doorgegeven te worden aan de gemeente Utrecht.
 • Dit is online het makkelijkst met behulp van uw DigiD.
 • De twee andere opties zijn per post of per afspraak bij het gemeentelijke loket.
 • Via deze pagina doet u online een adreswijziging doorgeven.

Bij schriftelijk of bij de gemeente een adreswijziging doorgeven, heeft u een kopie van uw geldige ID bewijs nodig en soms een bewijs van inwoning of toestemming van de hoofdbewoner.

Verhuisbedrijf Utrecht

Aan wie verhuizing Utrecht door te geven?

Aan wie een verhuizing naar Utrecht doorgeven? Wie te informeren over een verhuizing? Dat is misschien wel het meest overschatte deel van een verhuizing. Het is namelijk niet makkelijk om iedereen die uw nieuwe adres moet weten makkelijk te informeren.

Aan vrienden en familie

Uiteraard moet het hoge woord er zo snel mogelijk uit richting uw naasten: We gaan naar Utrecht verhuizen! Een nieuwe stap in uw leven, een nieuwe plek om te wonen. Maar wie moet dit allemaal te weten komen? En hoe kunt u deze mensen bereiken? Het lijkt vaak aantrekkelijk om zo’n algemene boodschap op social media te zetten. Dit raden wij (en trouwens ook de politie) echter sterk af. Inbrekers en andere criminelen misbruiken dit soort openbare informatie namelijk wel eens, en als ze weten dat u binnenkort uw hele dure inboedel verhuist van plek A naar plek B, maakt u het wel heel aantrekkelijk voor dieven en inbrekers om misschien iets te komen stelen. Zet een verhuizing dus niet op Instagram of Facebook, en zeker niet met adresgegevens er bij! Dit voorkomt onnodige risico’s voor uw kostbare spullen.

De beste manier om verhuizingen door te geven aan uw vrienden en familie is tegenwoordig gewoon per WhatsApp bericht, e-mail of andere privacy gerichte manieren om digitaal een bericht te sturen. Op WhatsApp kunt u gebruik maken van de massabericht functie, waarmee u veel contacten tegelijkertijd hetzelfde bericht kunt sturen. U kunt voor uw verhuizing naar Utrecht ook een groep aanmaken, of gewoon een ouderwetse e-mail sturen naar iedereen. Aan wie u de verhuizing door wilt geven, daar kunt u uiteraard alleen zelf over bepalen en kunnen wij u niet over adviseren.

Verhuizing doorgeven aan welke bedrijven?

Een verhuizing naar Utrecht doorgeven moet niet alleen maar naar vrienden en familie. Het is van groot belang dat u ook alle bedrijven en instanties die uw adresgegevens nodig hebben, hier over informeert. U moet er natuurlijk niet aan denken dat uw bank uw nieuwe pas per ongeluk naar uw oude adres stuurt, of de gegevens van uw zorgverzekeraar niet blijken te kloppen als u met spoed zorg nodig heeft. Het verschilt per instantie hoe dit moet: Bij websites kunt u vaak inloggen en de gegevens van uw profiel wijzigen. Bij formelere instanties zoals een dokterskliniek of uw bank, is hier vaak extra beveiliging voor nodig, zo moet u uw identiteit vaak nog een keer verifiëren.

Wij hebben hier onder een lijst neer gezet met de belangrijkste bedrijven en instanties die over uw adreswijziging zo snel mogelijk geïnformeerd moeten worden.

 • Uw energieleverancier. Neem contact op met uw leverancier voor de makkelijkste manier, vergelijk uw huidige en toekomstige woonsituatie en ga na of uw huidige abonnement misschien wel goedkoper kan bij uw nieuwe woning. Bekijk hier de meest actuele aanbod en hoogste welkomstkortingen van energie leveranciers die in de markt beschikbaar zijn hier. Zo kunt u kosten besparen.
 • Waterbedrijf Vitens. Als u verhuist moet u dit doorgeven bij Vitens, het bedrijf dat het drinkwater in Utrecht en omstreken verzorgt. Dit kunt u makkelijk regelen als u deze link volgt naar de webpagina van Waterbedrijf Vitens. Maakt u zich geen zorgen: uw woningen komen in Nederland nooit zonder drinkwater te zitten als u hiermee een foutje maakt. U krijgt dus sowieso geen droog welkom in uw nieuwe huis in Utrecht!
 • Huisarts of tandarts. Mocht uw vorige huisarts of tandarts te ver weg zijn van uw nieuwe adres, kunt u op websites als kiesuwhuisarts.nl en tandarts.nl een nieuwe praktijk uitkiezen. Ga na of deze bij uw verzekering gedekt wordt.
 • Eventuele overige zorginstanties, zoals een psychiater of fysiotherapeut. Dit kan via de gemeente automatisch geüpdatet worden door de verzekering, maar een extra controle is aanbevolen.
 • Uw bank, om te voorkomen dat belangrijke informatie over uw geldrekening en betalingspassen niet bij de verkeerde mensen wordt bezorgd. Doe dit ruim van te voren en pas hier bij goed voor internetoplichters.
 • Uw internet, televisie en telefoonprovider. Regel dit ruimschoots voor u verhuist, want het kan tot wel drie weken duren voor uw internetverbinding bezorgd wordt, geïnstalleerd is en geactiveerd wordt door het desbetreffende bedrijf. Bekijk hier de meest actuele aanbod en scherpste prijzen van internet, televisie en telefoonproviders.
 • Uw werkgever of opleiding.
 • De scholen en sportclubs van uw kinderen.
 • Abonnementen en lidmaatschappen als ANWB, OV-chipkaart, sportverenigingen, uw vakbond en niet te vergeten, de loterij (om te voorkomen dat de nieuwe inwoners er met uw prijs vandoor gaan).
 • Kranten, tijdschriften en de bibliotheek.
 • Webshops, bijvoorbeeld Bol.com, Coolblue, Wehkamp, of Zalando. Om dit te doen gaat u naar uw accountinstellingen van desbetreffende site, en verandert u daar uw standaard bezorgadres. Let er op dat u in de toekomst niet per ongeluk uw oude adres invult op bestelpagina’s! Dit is niet alleen erg vervelend voor u, maar ook voor de nieuwe bewoners van uw vorige adres.

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.

Kosten van verhuizen in Utrecht

Een verhuizing, wat kost dat eigenlijk? Hoe duur is het om een verhuisbedrijf in te huren in Utrecht? En kan ik in Utrecht ook een goedkope verhuisservice krijgen? Veel van onze klanten vragen dit soort dingen af als ze binnenkort gaan verhuizen. Er wordt gedacht dat verhuizingen nou eenmaal duur zijn als er een professioneel verhuisbedrijf aan te pas komt. Mensen denken daarom vaak dat het voordeliger is om al het werk maar gewoon zelf te doen, en dus gaan ze dan voor een zelfstandige verhuizing. Dan hoeven ze alleen ergens een goedkope verhuisbus te huren en klaar is Kees. Toch?

Vaak merken we dat de realiteit wat anders is. Ook in de studentenstad Utrecht zijn budget verhuizingen erg populair, mede omdat studenten natuurlijk maar weinig spullen hebben en vaak ook geen geld hebben voor een verhuisbedrijf. Bij Select Movers zijn wij er echter van overtuigd dat u bij ons gewoon uw spullen kunt verhuizen, ongeacht uw budget. Wij doen er namelijk alles aan om kosten te besparen voor de klant, en tegelijkertijd houden we de kwaliteit van onze verhuisservice optimaal. De kosten van elke verhuizing verschillen, maar wij geloven dat een verhuizing in Utrecht bij Select Movers bij ons tot wel 40% goedkoper kan zijn, doordat wij op een slimme manier kosten besparen. Hoe wij dit doen? Dat leggen we graag voor u uit!

Goedkoop verhuizen Utrecht

Een budget verhuisdienst kan niet bestaan zonder het besparen op onnodige kosten. Denk hierbij aan voorrijkosten, personeelskosten, et cetera. Zo zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat wij niet meer kilometers rijden dan nodig in onze voertuigen, door de routes optimaal te plannen. Ook maken we simpelweg gebruik van de zuinigste auto’s en verhuisbussen. Dit is dubbel voordelig, omdat in sommige steden het extra geld kost om met zwaar vervuilende wagens in de binnenstad te rijden.

Wij besparen ook op personeelskosten, maar niet door onze hard werkende medewerkers minder te betalen, maar door de keus aan u te laten hoe veel werk u door ons wilt laten doen. Veel verhuisbedrijven rekenen bijvoorbeeld standaard de kosten van het inpakken van uw spullen, ook al heeft u het meeste werk hiervoor gewoon zelf gedaan. Ook kunt u bij ons altijd aan geven of u zelf mee kunt helpen tillen op de verhuisdag. Dat kan ons zo een heleboel personeelskosten schelen, en de winst daar van halen we uiteraard van uw rekening af, zodat u nog minder betaalt!

Zo goedkoop mogelijk verhuizen in Utrecht

Nog een ander handig hulpmiddel die niet alleen geld bespaart bij een budget verhuizing, maar ook moeite, is onze gratis te gebruiken m3 calculator. De tool is te vinden op onze website op de pagina M3 calculator, en werkt heel simpel. Iedereen heeft voor ze gaan verhuizen een lijst nodig van alle meubels om zo te bepalen hoeveel kubieke meter (m3) aan spullen u precies mee gaat verhuizen. Het is een enorme opgave om al deze spullen op een lijst te zetten, en vervolgens te gaan opmeten hoe groot uw spullen zijn. Met de M3 calculator kan iedereen zonder ook maar een meetlint in huis te hebben, een zeer precieze inschatting maken van het aantal kubieke meters dat er nodig is in de verhuiswagen. Er staat op deze grote lijst eigenlijk alle soorten meubels die u zich maar kunt voorstellen, en u hoeft alleen maar in te vullen hoeveel spullen u uit elke categorie heeft. Wij berekenen dan hoeveel m3 u minimaal nodig heeft voor uw verhuizing. Door deze informatie hoeven we niet bij u langs te komen om alles op te meten en op de ouderwetse manier een inschatting te maken, en hoeft u zelf ook niet aan de slag met lastig pas- en meetwerk. Dit scheelt ons moeite en dus scheelt het u een hoop kosten voor uw aanstaande budget verhuizing in Utrecht. Zo maken wij het verschil en zijn wij het goedkoopste verhuisbedrijf in Utrecht en omstreken dat u gaat vinden!

Verhuizing Utrecht: zelf doen of verhuisservice inhuren?

Zelf verhuizen of een professioneel verhuisbedrijf inhuren bij verhuizing in Utrecht, dat vragen de meeste mensen zich af voordat ze voor het verhuizen iets gaan plannen. Als u op een krap budget zit, is de neiging er al snel om zo min mogelijk externe hulp te accepteren. Zo zien we in Utrecht zelfs wel eens studenten verhuizen met een bakfiets die ze huren van een kringloopwinkel, of als de afstand niet te groot is tillen ze gewoon een bankstel van de ene kant van de wijk naar de andere.

Voor bijvoorbeeld die Utrechtse studentenverhuizingen is deze keuze prima te verdedigen. Studenten in Utrecht verhuizen vaak maar weinig spullen en hebben ook weinig geld. Dan is het soms wat overbodig om een grote verhuisbus te huren. Echter zien we ook vaak mensen met redelijk veel spullen en een grote woning, die geen verhuisbedrijf inhuren, maar slechts een verhuisbus huren of zelfs alles in hun eigen auto proberen te vervoeren. Ook al hebben we veel respect voor dergelijke aanpakkers en vinden we het belangrijk dat iedereen vrij is in deze keuze, willen we u toch graag iets vertellen over zelf verhuizen en de moeilijkheden die dit soms op het laatste moment met zich mee brengt. Onze last-minute service komt vaak in actie voor dit soort taferelen. Het blijkt dan tijdens de verhuizing toch heel moeilijk te zijn om een bankstel een trap op te krijgen zonder hier geschikt materiaal voor te hebben, of het past zelfs überhaupt niet door het trapgat en er is ineens toch een verhuislift nodig.

Waarom toch Select Movers inhuren voor uw verhuizing in Utrecht?

Het is in dit soort gevallen vaak spijt achteraf dat mensen niet gewoon een verhuisbedrijf hebben ingehuurd; mensen komen halverwege de trap stil te staan, het tillen valt toch wel zwaarder dan verwacht en de organisatie van bijvoorbeeld de losgehaalde onderdelen van grote meubels is niet helemaal meer duidelijk. Zo worden de schroeven van de televisiebeugel in de keukenkastjes geboord en worden spijkers verkeerd om in uw bed gehamerd. Dit zijn allemaal vaak voorkomende dingen die het gemak aantonen van een verhuisservice. Dit zijn dus goede redenen waarom het voor sommigen verstandig is om een verhuisbedrijf in te huren:

 • Onze verhuismedewerkers in Utrecht zijn ervaren verhuizers die weten wat ze doen.
 • Organisatie, logistiek inzicht en ervaring in verhuizingen, dat is wie wij zijn.
 • We beschikken over het beste materiaal wat er voor zorgt dat uw meubels in no time op de plek staan waar ze moeten staan. Voor elk meubelstuk hebben we gepaste accessoires, zoals een beschermend doek of binders voor in de verhuisbus, die schade 100% voorkomen.
 • Mocht er iets gebeuren met uw spullen door onze schuld, bent u bij ons tot wel 100.000 euro verzekerd, bij elke verhuizing, in Utrecht of daarbuiten. Dit kost niks extra’s! Wij vinden dit gewoon een stukje goede service en vertrouwen in onze verhuisspecialisten.

Mocht u zeker weten dat u zelfstandig gaat verhuizen in Utrecht? Dan wensen wij u hierbij alle geluk en veel succes. Om u alsnog van dienst te kunnen zijn, kunt u natuurlijk gebruik maken van onze gratis m3 calculator zodat u weet hoe een grote verhuisbus u nodig heeft! Ook bieden wij nog de verhuur van onze wagens voor u aan. Wij zijn de voordeligste verhuurder van verhuisbussen en verhuisliften op de markt. Hier onder leest u meer informatie over een verhuisbus huren of verhuislift huren in Utrecht.

Verhuislift of verhuisbus huren in Utrecht

Als u geen gebruik maakt van de all-in verhuisdiensten van Select Movers, kunt u natuurlijk nog wel een verhuislift huren in Utrecht als u bijvoorbeeld in een hoge flat gaat wonen, waar u niet al uw spullen door de lift of door het trapgat denkt te krijgen. Ook verhuisbussen voor Utrechtse verhuizingen kunt u bij ons huren, en u kunt kiezen of u daar een bestuurder bij nodig heeft of niet.

Verhuizer Utrecht

Verhuislift huren Utrecht

Als u een verhuislift gaat huren in Utrecht zijn er een paar dingen die u moet weten. Allereerst, er zijn bij ons twee soorten verhuisliften te huur in Utrecht. Een grotere variant is nodig als u boven de vijfde verdieping gaat wonen. Deze lift is een soort vrachtwagen, vergelijkbaar met een bluswagen van de brandweer, en kan tot wel 400 kilo aan materiaal tillen. Er komt een medewerker mee met een rijbewijs C voor de wagen zelf, en een certificaat om de verhuislift te besturen. U reikt met deze lift tot de negende verdieping van een woonflat.

Een kleinere verhuislift die u kunt huren in Utrecht is geschikt voor woningen tot de vijfde verdieping. Deze verhuislift is een soort aanhangwagen die u achter uw auto kunt slepen. Daar heeft u rijbewijs BE voor nodig, maar om te verhuislift te besturen is er een bekwame medewerker nodig van Select Movers die een licentie heeft om de verhuislift te besturen. Het huren van een verhuislift is handig om minder meubels op de trap van een hoog gebouw te hoeven tillen, wat niet alleen tijd scheelt, maar in sommige gevallen ook spierpijn!

Verhuisbus huren Utrecht

Voor u weet wat voor verhuisbus u nodig heeft, kunt u dus gebruik maken van onze M3 calculator. Die berekent aan de hand van hoeveel spullen u per categorie heeft, het aantal nodige kubieke meters in de verhuiswagen. Er zijn verhuiswagens die u zelf kunt besturen, met rijbewijs B. Echter vinden veel mensen het wel wat eng om zo’n grote verhuisbus door Utrecht te rijden, omdat het toch een aanzienlijk grotere auto is dan u waarschijnlijk gewend bent. Daarom kunt u ook hierbij gewoon een medewerker er bij vragen, dat is geen enkel probleem. De grotere verhuiswagens die we verhuren worden standaard naar u toegebracht, en de bestuurder rijdt graag met u mee gedurende de verhuizing.

Conclusie

Er is veel te doen voor u daadwerkelijk kunt verhuizen naar Utrecht. Wie moet u allemaal bellen, hoe moet u dit doen, en hoe werkt het met parkeren? We hebben u met het voorbereidende gedeelte hopelijk al voldoende geholpen, en nu rest u alleen de keuze hoeveel u gebruik gaat maken van onze diensten. Moet u gaan voor een budget verhuizing, doet u alles zelf, of laat u ons uw gehele verhuizing in Utrecht voor u doen? Wij vinden het allemaal prima en wij bieden precies de gepaste service die u nodig heeft. Of u nou volledig zelfstandig gaat verhuizen, of u gaat helemaal niets zelf doen. In ieder geval wensen we u veel succes met uw verhuizing en hopen we binnenkort een bericht van u te ontvangen!

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.