Verhuizen Rotterdam

Verhuizen Rotterdam

Verhuizen naar Rotterdam kan best een uitdaging zijn; wat te regelen, waar op letten, wat voor vergunningen zijn er nodig bij een verhuizing in Rotterdam? Verhuisbedrijf Select Movers voorziet u graag van waardevolle informatie en wij kunnen uw verhuizing van A tot Z goedkoop uit handen nemen. De stad Rotterdam is op Amsterdam na de grootste plaats van Nederland, en telt per 2020 zo’n 650.000 inwoners. In het jaar 1270 ontstonden de eerste tekenen van het bestaan van Rotterdam, toen er op de rivier de Rotte een dam werd gebouwd. Dit is dus waar de naam vandaan komt, wel zo leuk om te weten als u naar Rotterdam gaat verhuizen!

Hoewel de stad dus al zo’n 750 jaar oud is, is in het centrum van de stad niet heel veel oude architectuur meer te vinden. Dit komt door het bombardement op Rotterdam in het begin van de tweede wereldoorlog. Dit maakt plaats voor een gevarieerd stadscentrum, met veel moderne bouwwerken van bekende Nederlandse architecten zoals bijvoorbeeld Rem Koolhaas en Piet Blom. De haven van Rotterdam staat bekend als de grootste van Europa, en is verbonden met meerdere grote rivieren die als toegangspoort dienen voor industriegebieden als het Duitse Ruhrgebied. De haven brengt heel veel arbeidsplaatsen naar Rotterdam toe, wat er toe leidt dat er steeds meer mensen naar Rotterdam verhuizen.

Rotterdam Verhuisbedrijf

Naast de haven zijn er natuurlijk veel meer redenen om te verhuizen naar Rotterdam, want de stad is multicultureel, heeft een bruisend nachtleven en zit dankzij de universiteit van Rotterdam vol met ambitieuze studenten. Verhuizen is in Rotterdam niet altijd makkelijk. In de hele metropoolregio Rotterdam – Den Haag wonen ruim twee miljoen mensen, en daar komen jaarlijks tienduizenden nieuwe inwoners bij. Door deze drukte en door hoe vol het al is in de stad Rotterdam en omgeving, zitten er veel regels verbonden aan verhuizen en kan het behoorlijk wat voorbereidend werk vergen van de verhuizende partij. Om u te helpen met uw verhuizing zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij van Select Movers de belangrijkste dingen om rekening mee te houden bij het verhuizen naar Rotterdam, voor u op een rijtje gezet. U komt er in dit artikel achter wat voor vergunningen u nodig heeft, waar u allemaal uw adresgegevens aan zal moeten passen, tegen wat voor kosten u kunt op lopen bij gebruik van een verhuisservice in Rotterdam en nog veel meer dingen om rekening mee te houden bij een verhuizing. Op deze pagina leest u alles wat u hier over moet weten als u binnenkort gaat verhuizen naar Rotterdam!

Op deze pagina behandelen wij vragen als:

 • Hoe en waar moet ik mij inschrijven bij gemeente Rotterdam?
 • Weet de overheid / weten bedrijven mij te bereiken op mijn nieuwe adres?
 • Is verhuizen naar Rotterdam handiger met een verhuisbedrijf of kan ik het zelf regelen?
 • Wat moet er allemaal geregistreerd worden bij een verhuizing binnen Rotterdam?
 • Hoe werkt het aansluiten bij een nieuwe energieleverancier? En word ik vanzelf aangesloten op het drinkwaternetwerk?

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.

Verhuizing Rotterdam doorgeven

Gaat u verhuizen binnen, van of naar Rotterdam. En wilt u weten welke stappen er te doorlopen zijn en waar u allemaal rekening mee dient te houden. Onderstaand de belangrijkste punten om uw verhuizing binnen, van of naar Rotterdam zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

Huisvestingsvergunning Rotterdam

Het eerste wat u zou moeten doen als de deal van uw verhuizing rond is, is de verhuizing doorgeven aan gemeente Rotterdam. Zo weet de gemeente dat u één van de nieuwe inwoners bent, en weet de overheid waar ze u in de toekomst kunnen bereiken. In Rotterdam is dit soms wat ingewikkelder dan in andere gemeentes, omdat er in sommige wijken een huisvestingsvergunning nodig is. Deze vergunningen zijn voor de meeste mensen makkelijk verkrijgbaar; er wordt alleen gecheckt of er sprake is van een verleden van overlast of criminaliteit. Heeft u geen strafblad en heeft u nooit overlast veroorzaakt voor uw buren of wijkgenoten, dan kunt u er van uit gaan dat u makkelijk een huisvestingsvergunning krijgt. In dit bestand van de gemeente Rotterdam ziet u of u een politiescreening krijgt, voor u aanspraak maakt op een verhuizing.

Verhuizing doorgeven Rotterdam met DigiD

Uw verhuizing naar Rotterdam doorgeven bij de gemeente kan op twee manieren. De moderne en makkelijkste manier is via de website van de gemeente Rotterdam. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Als u nog geen DigiD hebt, raden wij (en de overheid) u ten zeerste aan om een DigiD aan te vragen. Dit komt vaak van pas bij overheidszaken zoals belastingen en verhuizingen, maar ook bij andere dingen zoals inschrijven bij een school of instituut, sollicitaties en nog veel meer. Volg de volgende link om uw verhuizing door te geven en klikt u op de grote oranje knop: verhuizing doorgeven. Hier logt u in met uw DigiD, waarna u lekker makkelijk de stappen kunt volgen.

Verhuizing Rotterdam doorgeven via post

U kunt ook uw verhuizing naar Rotterdam doorgeven via de post. Dit is voor veel mensen meer werk, maar natuurlijk altijd een goede optie als u geen DigiD wilt bestellen of gewoon niet zo van de digitale manier houdt. Het is wel een flinke partij schrijfwerk om het op de analoge manier te doen, aangezien u een verhuizingsaangifte in moet vullen en nog een aantal belangrijke documenten aan moet leveren. Bijvoorbeeld een huurcontract, een kopie van een akte van levering of een kopie-ID van de eigenaar van uw huurwoning (uw huurbaas). Via deze pagina vindt u de documenten die u nodig heeft om een verhuizing door te geven.

Verhuisservice Rotterdam

Verhuizing Rotterdam doorgeven aan derde partijen

Nadat u de belangrijkste partijen, namelijk de gemeente, heeft geïnformeerd over uw aanstaande verhuizing, kunt u verder gaan met het informeren van de bedrijven waar u klant van bent, de instanties waar u bij bent aangesloten, uw lidmaatschappen en natuurlijk uw vrienden en familie. Vrienden en familie informeren over een verhuizing kunt u het beste zelf bepalen hoe u het wilt aanpakken. Uw naasten zullen het allemaal wel te weten krijgen, aangezien ze u vaak genoeg spreken. Denk dus vooral aan verre familie die wel eens een kaartje naar u stuurt, oude vrienden, en kennissen. Niet minder belangrijk dan familie en vrienden, zijn de essentiële bedrijven waar u bij bent aangesloten. Dit zijn er vaak meer dan u denkt.

Wij zetten hieronder de belangrijkste instanties en bedrijven op een rijtje, waar u uw adresgegevens zo snel mogelijk voor moet aanpassen.

 • Uw energieleverancier. Neem contact op met uw leverancier voor de makkelijkste manier, vergelijk uw huidige en toekomstige woonsituatie en ga na of uw huidige abonnement misschien wel goedkoper kan bij uw nieuwe woning. Bekijk hier de meest actuele aanbod en hoogste welkomstkortingen van energie leveranciers die in de markt beschikbaar zijn. Zo kunt u kosten besparen.
 • Waterbedrijf Evides. Als u verhuist moet u dit doorgeven bij Evides, het bedrijf dat het drinkwater in Rotterdam en omstreken verzorgt. Dit is zo gepiept op deze pagina van Waterbedrijf Evides. Maakt u zich geen zorgen: uw woningen komen in Nederland nooit zonder drinkwater te zitten als u hiermee een foutje maakt.
 • Huisarts of tandarts. Mocht uw vorige huisarts of tandarts te ver weg zijn van uw nieuwe adres, kunt u op websites als kiesuwhuisarts.nl en tandarts.nl een nieuwe praktijk uitkiezen. Ga na of deze bij uw verzekering gedekt wordt.
 • Eventuele overige zorginstanties, zoals een psychiater of fysiotherapeut. Dit kan via de gemeente automatisch geüpdatet worden door de verzekering, maar een extra controle is aanbevolen.
 • Uw bank, om te voorkomen dat belangrijke informatie over uw geldrekening en betalingspassen niet bij de verkeerde mensen wordt bezorgd.
 • Uw internet, televisie en telefoonprovider. De meeste providers raden aan om dit minstens drie weken van te voren te regelen, omdat het enige tijd kan duren voordat de aansluiting bij uw nieuwe woning wordt geleverd en het nieuwe abonnement wordt geactiveerd. Bekijk hier de meest actuele aanbod en scherpste prijzen van internet, televisie en telefoonproviders.
 • Uw werkgever of opleiding.
 • De scholen en sportclubs van uw kinderen.
 • Abonnementen en lidmaatschappen als ANWB, OV-chipkaart, sportverenigingen, uw vakbond en niet te vergeten, de loterij.
 • Kranten, tijdschriften en de bibliotheek.
 • Webshops, bijvoorbeeld Bol.com, Coolblue, Wehkamp, of Zalando. Om dit te doen gaat u naar uw accountinstellingen van desbetreffende site, en verandert u daar uw standaard bezorgadres. Let er op dat u in de toekomst niet per ongeluk uw oude adres invult op bestelpagina’s!

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.

Parkeervergunningen voor uw eigen auto in Rotterdam

Rotterdam is met 650.000 inwoners binnen de stadsmuren en dus ruim 2 miljoen mensen in de gehele stedelijke regio een enorm drukke stad. Ongeveer de helft van de Nederlanders beschikt over een eigen auto, en dat kan grote problemen opleveren bij het parkeren. Daarom is er in veel Nederlandse steden een streng parkeerbeleid, ook in Rotterdam. In veel gebieden in de stad kost parkeren geld. Als u in zo’n gebied komt te wonen kunt u echter een parkeervergunning aanvragen voor uw auto. Hiermee bespaart u veel parkeerkosten, maar het is niet altijd mogelijk om een vergunning aan te vragen. Het kan alleen onder de volgende voorwaarden:

 • U heeft geen eigen parkeergelegenheid (bijvoorbeeld een oprit).
 • Uw benzine- of LPG-auto is gemaakt na 1 juli 1992.
 • Uw dieselauto is gemaakt na 1 januari 2001.
 • Auto’s van 40 jaar of ouder maken aanspraak op de oldtimer-regeling, en kunnen wel een parkeervergunning krijgen.

Parkeervergunning Rotterdam digitaal aanvragen

Om een parkeervergunning voor uw eigen auto digitaal aan te vragen in Rotterdam, heeft u ook een DigiD nodig. Als u de vergunning online aanvraagt, wordt deze direct verwerkt en kunt u vaak binnen een dag al uw auto parkeren. U kunt op deze pagina van de gemeente Rotterdam uw vergunning aanvragen. Uw eerste vergunning kost voor een kwartaal 28,80 en voor een jaar 115,20. Elke volgende aanvraag kost 62,10 per kwartaal of 248,40 voor een jaar. U kunt er voor kiezen om dit bedrag jaarlijks of per kwartaal automatisch te laten incasseren, zodat u niet ieder jaar opnieuw een aanvraag hoeft te doen en dus zorgeloos kunt blijven parkeren.

Rotterdam Verhuizer

Nodige vergunningen voor verhuizing in Rotterdam

Als uw nieuwe Rotterdamse woning aan een drukke weg ligt, moeilijk bereikbaar is, of de voordeur gelegen is aan een voetgangersgebied, kan onze verhuisservice in Rotterdam vaak moeilijk dicht genoeg in de buurt van uw woning komen. Ook zijn eenrichtingsstraten en voertuigverboden vaak een probleem; denk bijvoorbeeld aan drukke straatjes in de binnenstad waar geen vrachtauto’s of bestelbusjes mogen rijden. Aangezien het niet wenselijk is om de verhuiswagen drie straten verderop te parkeren en vanaf daar uw loodzware bankstel te tillen, is het dan handig om een speciale vergunning aan te vragen voor dit soort lastige situaties. Er zijn twee verschillende soorten speciale vergunningen die u nodig kunt hebben. Als er bij uw nieuwe woning een parkeerverbod geldt, heeft u hier een ontheffing voor nodig. En als uw verhuizing in strijd is met het verkeersreglement (bijvoorbeeld: u moet met een grote verhuiswagen een straat in rijden waar alleen fietsers of kleinere auto’s heen mogen), dan kunt u bij de gemeente een TVM aanvragen. Hieronder leggen we uit wanneer u dit nodig heeft, hoe dit werkt en wat dit kost.

Ontheffing parkeerverbod aanvragen voor uw verhuizing in Rotterdam

U heeft vaak speciale toestemming van de gemeente nodig als u een tijdje een verhuisbusje of verhuislift voor de deur van uw huis wilt parkeren, zodat we met onze verhuisservice makkelijker bij de voordeur kunnen komen. Bij de gemeente Rotterdam heet die toestemming een Ontheffing op het algemene parkeerverbod.

 • Aan deze ontheffing zitten bepaalde voorwaarden verbonden, in het kader van het milieu.
 • De verhuisservice van Select Movers heeft in Rotterdam precies het materiaal wat voldoet aan de milieueisen, zodat u groen en ecologisch verantwoord uw verhuizing door kunt komen.
 • Een parkeerontheffing wordt alleen verleend als het ècht niet anders kan.
 • Als wij de verhuiswagen ook op een normale (betaalde of onbetaalde) parkeerplaats kwijt kunnen, kan er geen ontheffing verleend worden.
 • Een aanvraag wordt in om en nabij tien werkdagen verwerkt. Vraag de ontheffing parkeerverbod dus op tijd aan, het liefst twee weken van te voren of meer.
 • Om een ontheffing te krijgen moet u een schriftelijk ondertekende verklaring meesturen. Dit kunt u het beste regelen met ons verhuisbedrijf, nadat u van ons een offerte hebt gekregen.
 • Voor een verhuizing is vaak niet meer dan één of twee dagen nodig, dus voldoet de kortst aanvraagbare ontheffing van 14 dagen. Deze kost €12,40.
 • U kunt hier een ontheffing parkeerverbod aanvragen.

TVM aanvragen voor een verhuizing in Rotterdam

Ook is er dus nog een TVM, een zogenaamde tijdelijke verkeersmaatregel. Deze speciale vergunning is er voor situaties waarin we tijdens onze verhuisservice niet anders kunnen dan tegen het verkeersreglement in te gaan. Bijvoorbeeld dus een grote verhuisbus over het fietspad heen rijden om bij uw woning te kunnen komen.

 • De gemeente Rotterdam noemt een TVM ook wel een “vergunning gebruik van de weg voor (bouw)werkzaamheden”, maar om het simpel te houden zullen we het “tijdelijke verkeersmaatregel” oftewel TVM noemen.
 • Kan nodig zijn voor het plaatsen van verhuisliften of verhuiscontainers op de stoep of op de openbare weg naast uw woning.
 • De aanvraag voor een verhuizing duurt meestal rond de drie weken, maar de gemeente geeft een maximum van acht weken afhankelijk van hoe moeilijk de situatie door te nemen is. Regel een TVM dus zo gauw u de offerte geaccepteerd heeft.
 • U heeft een beschrijving van de werkzaamheden en een duidelijke situatieschets nodig. Hiermee kunnen wij u helpen.
 • De vergunning zelf is bij de gemeente Rotterdam gratis. Wel kan het zijn dat de gemeente u andere kosten laat dekken, zoals nodige verkeersborden.
 • U kunt hier een vergunning voor gebruik van de weg voor (bouw)werkzaamheden aanvragen.

Deze vergunningen kunnen verwarrend lijken, aangezien u misschien niet zeker weet wat onze verhuisservice precies gaat gebruiken om uw verhuizing naar Rotterdam mogelijk te maken. Wij kunnen u dit vertellen als u bij ons een offerte aanvraagt. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op, en vragen om de benodigde informatie om uw verhuizing te voltooien. Denk hierbij aan de grootste meubels, lastige plekken in huis, en de grootte van de deuren in uw oude en nieuwe huis. Zo komen we er samen achter hoe we uw verhuizing zo makkelijk mogelijk aan kunnen pakken. Hieronder leest u meer over hoe wij sommige lastige verhuizingen voltooien en wat voor materiaal wij hiervoor gebruiken, zodat u een goed beeld krijgt van de spannende dag waarop u gaat verhuizen naar Rotterdam.

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.

Beeld van onze verhuisservice in Rotterdam

Onze verhuisservice in Rotterdam, Select Movers, krijgt vaak vragen van klanten die een verhuizing aan het plannen zijn. Het is heel begrijpelijk dat mensen wel eens bezorgd zijn over bijvoorbeeld grotere meubels, zoals piano’s, grote antieke boekenkasten of dure leren bankstellen. Om er zeker van te zijn dat de meubels in goede staat en zonder al te veel moeite van uw oude naar uw nieuwe huis vervoerd worden, doet u er verstandig aan om van onze verhuisservice gebruik te maken. Wij van Select Movers zijn een ambitieus en gedreven team van ervaren verhuizers, die alles op alles zetten om u zo veel mogelijk moeite te besparen tijdens uw verhuizing in Rotterdam. En wij leggen graag aan u, als nieuwe inwoner van Rotterdam, uit hoe wij te werk gaan. Er zijn namelijk veel verschillende processen voor alle soorten en maten van meubels die u in uw huis kunt hebben. En om de verwarring die daarmee komt kijken zo veel mogelijk weg te halen, leest u hieronder een paar voorbeelden van meubelstukken die lastig zijn te verhuizen. Wij nemen als voorbeeld een vleugel, en een zware wasmachine. En we leggen uit hoe onze verhuisservice Rotterdam zorgt voor een verantwoorde, prettige transportatie van de goederen, waarbij uw spullen zo min mogelijk risico lopen op schade tijdens het logistieke proces.

Piano of vleugel verhuizen in Rotterdam

Hoewel de meeste huizen/appartementen in Rotterdam vrij modern zijn, is het niet altijd makkelijk om een mooi klassiek instrument als een piano of vleugel te verhuizen in Rotterdam. Het instrument is erg groot en vooral natuurlijk heel erg kwetsbaar. Daarom vraagt u zich vast af hoe een vleugel het best te verhuizen is, en hoe een professionele verhuisservice als die van Select Movers het proces aan pakt.

Om te zorgen dat het geluid van de klankkast goed behouden blijft, moeten we er alles aan doen om de vleugel zo stevig mogelijk vast te zetten tijdens het transport. Een klein regendruppeltje of zelfs de damp van poedersuiker kan op lange termijn al een invloed hebben op hoe een vleugel klinkt, daarom raden wij ook iedereen aan om dit transport proces serieus te nemen. Voor zo ver mogelijk halen we enkele onderdelen van de vleugel los van de romp, en dan vooral de bewegende onderdelen. Denk hierbij aan het opzetstuk voor de bladmuziek, eventueel een extra kap aan de bovenkant, en andere delen die los geschroefd kunnen worden. De poten worden ook verwijderd omdat de vleugel in zijn geheel niet in een verhuisauto past. Dit vermindert het risico op schade aanzienlijk. Als we dit hebben gedaan, is er speciaal gereedschap beschikbaar bij ons verhuisbedrijf in Rotterdam om uw vleugel te verplaatsen. Zo gebruiken wij vaak een krik om de vleugel op een ‘pianoroller’ te zetten, wat eigenlijk niet meer is dan een platform met wieltjes er onder. Dit maakt het makkelijker om vleugels die zelf geen wieltjes hebben te verplaatsen. We halen waar mogelijk de drempels tijdelijk uit uw vloer. En als dit allemaal past, zetten we de vleugel in de verhuiswagen. Tijdens het proces is de vleugel ingepakt in een speciaal folie en een vleugelhoes. Dit voorkomt krassen en andere schade tijdens het transport. Om een piano of vleugel in Rotterdam te verhuizen heeft u dus eigenlijk alleen ons verhuisbedrijf Select Movers nodig, en wij zorgen er voor dat uw instrument veilig naar uw volgende huis zal komen.

Wasmachine verhuizen Rotterdam

Een wasmachine verhuizen naar Rotterdam? Zo’n handig apparaat is per definitie hartstikke zwaar. Dat is omdat de wastrommel zo hard rond draait dat er tegengewicht nodig is om te zorgen dat hij op zijn plek blijft staan. Daarnaast is het ook nog eens een heel erg onhandig object om te tillen, en daarom zien veel mensen vaak tegen de verhuizing van een wasmachine op. Als u in Rotterdam een wasmachine wil verhuizen begrijpen we dat u hier vragen over heeft Wij zullen even kort omschrijven hoe wij een verhuizing van een wasmachine aanpakken, en wat voor materiaal we hier voor gebruiken.

De meeste wasmachines of drogers passen wel gewoon door de deuren van uw huis, dus daar hoeft u zich meestal in ieder geval geen zorgen over te maken. Het eerste wat we doen is de wasmachine loskoppelen van de water toevoer. Dat doen we door eerst natuurlijk de waterkraan dicht te draaien en daarna pas uit de wasmachine zelf de slang te halen, anders kan de boel behoorlijk nat worden. We zorgen dat al het water uit de machine is gelopen voordat we er mee op stap gaan, dit bespaart niet alleen gewicht maar voorkomt ook schade (en misschien een natte vloer). De trommel zetten we vast tijdens het verhuizen, omdat de trommel tijdens het transport niet te veel moet bewegen. Dan kan de wasmachine namelijk beschadigd raken. Tijdens het transport houden we de wasmachine zoveel mogelijk rechtop, omdat er anders te veel druk op sommige slangen en snoeren kan komen te staan. Als de machine ergens een trap op of af moet hebben we daar natuurlijk een traploper voor, een apparaat waarmee we makkelijk trede voor trede zware objecten de trap op en af kunnen tillen. En natuurlijk, evenals met een vleugel of andere meubels met bewegende onderdelen, zetten we het apparaat zo goed mogelijk vast in de verhuisbus, voordat we uw wasmachine naar Rotterdam verhuizen. En als we bij uw nieuwe huis aankomen is het hele proces eigenlijk hetzelfde, maar dan andersom! Dus ook voor een wasmachine of droger verhuizen in Rotterdam is makkelijker dan u denkt, als u de hulp krijgt van onze slimme en ervaren verhuisservice.

Verhuizing Rotterdam samengevat

Zoals bij veel groeiende steden in Nederland is het niet altijd even makkelijk om te verhuizen naar Rotterdam. Het kan veel moeite kosten om alle puntjes op een rijtje te krijgen. Zoals u net heeft gelezen komen er veel regels en wetten bij verhuizen kijken. Het kan zijn dat u vergunningen nodig heeft voor verhuizingen in Rotterdam. En nog veel meer lastige boekhoudkundige details. En ook het logistieke proces is natuurlijk niet makkelijk om helemaal zelf te doen. Gelukkig hebben wij u hopelijk goed op de hoogte gebracht van alles wat u moet weten als u gaat verhuizen. Weet u al zeker dat u bij uw verhuizing in Rotterdam wel wat hulp kan gebruiken? Kies dan voor Select Movers! Met ons gereedschap en ons sterke personeel met veel ervaring, zorgen wij er voor dat verhuizen naar Rotterdam zo is gepiept. Heeft u net zoals de meeste mensen als ze gaan verhuizen, geen zin in het tillen van al uw zware meubels, al uw boeken of CD’s, televisies en noem maar op? U kunt op onze verhuisservice Rotterdam rekenen!

Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan helpen wij u met eventuele vragen die u misschien nog heeft, en komt u er achter wat een professionele en verzorgde verhuizing bij Verhuisbedrijf Select Movers kost.

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.