Verhuizen Haarlem

Verhuizen Haarlem

Verhuizen in Haarlem – de voorbereiding, de kosten, budget verhuizing, en nog meer dingen die u wilt weten, wij beantwoorden in dit artikel al uw vragen over verhuizingen in de regio Haarlem. Verhuizen naar Haarlem, wat een van de mooiste en oudste steden van Nederland is. Wie wil dat nou niet? Als u een van de gelukkige mensen bent die binnenkort een verhuizing naar Haarlem op de planning heeft staan of u gaat verhuizen binnen Haarlem, dan loopt u misschien nog tegen wat problemen of vragen aan over uw verhuizing. Wat moet u allemaal voorbereiden voor uw verhuizing naar Haarlem? Hoe duur is een verhuizing in de gemeente Haarlem? Wat heeft u nodig om te verhuizen naar of binnen Haarlem? Deze vragen beantwoorden we allemaal in dit artikel, zodat u na het lezen van dit artikel meer dan genoeg duidelijkheid hebt voor uw aanstaande verhuizing in de regio Haarlem.

Verhuizen Haarlem

Wonen in Haarlem

Haarlem, omringd door bloemenvelden en de provincie Noord-Holland, is een hele mooie stad om te wonen. De hoofdstad van de provincie Noord-Holland is eeuwen geleden ontstaan als een handelspost voor de Noordzee, waar destijds een grote muur om heen stond ter verdediging. De stad is in de middeleeuwen uitgegroeid tot een grote regio die nog tot ver buiten de historische stadsmuren uitstrekt, en de middeleeuwse stijl van bouwen en de stadsindeling uit die tijd zijn nog altijd terug te zien. Zo staat er aan de Haarlemse Grote Markt een grote kerk, de Sint Bavo kerk, en staat het historische centrum nog steeds vol met grachtenpanden met een antieke voorgevel zoals we ze kennen uit de Nederlandse architectuur. 

Haarlem is opgedeeld in vijf stadsdelen die dan weer ingedeeld zijn in in totaal 21 wijken. Het centrum, officieel bekend als Haarlem-Centrum, is een van die stadsdelen, waar alle grote winkelstraten liggen en bijna alles historisch bewaard is gebleven. In de volksmond wordt dit net als in de meeste andere steden gewoon ‘de stad’ genoemd. De wijk Zuid-West telt ongeveer 34 duizend inwoners en bestaat zowel uit arbeiderswoningen als uit straten met grote herenhuizen. Stadsdeel Oost is na de oorlog pas ontstaan en ligt niet verrassend in het Oosten van Haarlem. Deze wijk bestaat voornamelijk uit arbeiderswoningen en heeft ongeveer 21 duizend inwoners. Haarlem-Noord heeft 56 duizend inwoners, en behoorde voor 1927 tot de gemeente Schoten, maar door de snelle uitbouw van de omringende steden is die gemeente opgeheven. Sindsdien hoort deze regio bij de gemeente Haarlem en is het ook een deel van de stad geworden. Tot slot is er de Schalkwijk, die pas in 1963 tot de gemeente Haarlem samen werd gevoegd. Hier wonen ongeveer 32 duizend mensen en in deze wijk vind je vooral hoge galerijflats en lage portiekflats, en is dus vooral te onderscheiden met nieuwbouw.

Tegenwoordig is Haarlem een van de leukste plaatsen om te wonen, door de gezellige stad indeling en de mooie samenstelling van de bevolking. Haarlem is heel divers samengesteld, zo’n beetje de helft van de bevolking heeft een buitenlandse achtergrond en dat zorgt voor veel variatie in het stadsbeeld, met Islamitische kappers, Oosterse supermarkten en nog veel meer invloeden die het stadsbeeld verrijken. Er wonen in 2020 zo’n 160 duizend mensen in Haarlem, waar u misschien binnenkort ook bij hoort als uw verhuizing naar Haarlem achter de rug is. In de gehele regio Haarlem, waar Zuid-Kennemerland en IJmond bij horen, telt het aantal inwoners maar liefst 430 duizend mensen. Dat maakt het een van de kleinere regio’s binnen de gehele randstad.

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.

Verhuizen Haarlem voorbereiding

Wat moet u allemaal doen voor u gaat verhuizen in of naar Haarlem? Een verhuizing is nou eenmaal niet het makkelijkste in de wereld. Er komt bij veel mensen vaak enorm veel stress kijken bij een verhuizing, omdat alles heel overrompelend kan lijken: er moet veel worden voorbereid, uw adres moet worden doorgegeven aan een heleboel mensen en bedrijven, u moet van alles regelen met de gemeente, et cetera. En het fysieke werk dat bij de verhuizing komt kijken is ook nog eens super veel en het is vaak lastig om bij te houden wat er allemaal moet gebeuren op uw verhuisdag. In dit artikel vertellen wij u alles wat u moet weten over een verhuizing in de regio Haarlem, of u nou gaat uit Haarlem gaat verhuizen, of in uw verhuizing binnen Haarlem van het ene huis naar het andere huis gaat.

Verhuizing doorgeven aan gemeente Haarlem

We beginnen met de voorbereiding voor uw verhuizing naar Haarlem. Als de deal rond is en u weet zeker dat u gaat verhuizen, dan kunt u het beste meteen uw verhuizing doorgeven aan de gemeente Haarlem. Dit is uiteraard verplicht en noodzakelijk als u gaat verhuizen naar Haarlem, het zorgt er namelijk voor dat de gemeente en dus de overheid weet waar u woont. Dit komt in het basisregistratie voor personen (BRP) wat inhoudt dat de overheid u kan vinden in noodgevallen of om belangrijke informatie naar u op te sturen. Uw adreswijziging doorgeven aan de gemeente Haarlem kan op meerdere manieren. U kunt uw adres doorgeven via de website van de gemeente. Dit is de snelste manier en kost eigenlijk maar een paar minuten van uw tijd. U heeft hiervoor echter wel een DigiD nodig. Deze kunt u aanvragen op digi-d.nl, en u kunt een Digi-D gebruiken om haast al uw burgerzaken met de gemeente of overheid te regelen. Wij raden het aan om een Digi-D te hebben maar als u dit niet heeft en ook niet wil aanvragen, zijn er gelukkig ook andere methodes om uw adreswijziging door te geven. U kunt voor uw adreswijziging ook de gemeente bellen om een fysieke afspraak te maken. Dat is handig als u ook nog wat andere zaken moet regelen met de gemeente, zoals overige vragen over uw verhuizing of uw persoonlijke burgerzaken. Ook kunt u dan gelijk uw parkeervergunningen voor de stad Haarlem regelen. U hoeft uw adreswijziging niet door te geven aan uw oude gemeente, aangezien de nieuwe gemeente waar u in gaat wonen deze informatie door zal sturen aan uw oude gemeente. Dat scheelt u in ieder geval weer wat werk. Hoe u precies een verhuisaangifte doet in Haarlem, leest u hieronder.

Verhuizing online doorgeven aan gemeente Haarlem

Uw verhuizing online doorgeven aan de gemeente Haarlem kunt u hier doen. Iedereen die zestien jaar of ouder is, kan zijn of haar eigen verhuizing doorgeven bij de gemeente Haarlem. Een verhuizing doorgeven voor kinderen jonger dan 16 moet gedaan worden door een ouder of voogd. Mensen die samenwonen of partners die samen gaan wonen, kunnen hun verhuizing gezamenlijk doorgeven. Het is belangrijk om uw adreswijziging uiterlijk vijf dagen na uw verhuizing door te geven aan de gemeente Haarlem, anders telt de datum van aangifte als uw verhuisdatum. In dit geval kan het zijn dat u dingen als huursubsidie en dergelijke mis loopt, maar dat is alleen het geval bij hoge uitzondering. Uw verhuisaangifte kunt u maximaal vier weken voor uw verhuizing doen. Een week nadat u aangifte heeft gedaan krijgt u altijd schriftelijk een bevestiging op uw nieuwe adres.

Verhuizing doorgeven via een afspraak met gemeente Haarlem

Om een afspraak te maken met gemeente Haarlem belt u simpelweg de gemeente op telefoonnummer 14 023, op maandag tot en met vrijdag tussen half 9 en half 5. U moet dan een geldig legitimatiebewijs meenemen en (een kopie van) uw nieuwe huurcontract of koopakte. Ook kunt u gelijk de mogelijkheden voor een parkeervergunning bespreken, waar u later in dit artikel meer over leest.

Verhuisbedrijf Haarlem

Verhuizen in Haarlem: wie te informeren over nieuw adres?

Een van de grootste problemen die mensen hebben als ze gaan verhuizen is dat ze niet precies weten aan wie ze hun adreswijziging allemaal door moeten geven. Uiteraard aan al uw vrienden en familie, dat is logisch. Wij benadrukken graag dat u uw adresgegevens nooit op het openbare internet moet zetten, omdat dit kan leiden tot onveilige situaties en diefstal!\Wij raden gewoon aan om een lijst te maken van alle mensen die uw nieuwe adres moeten weten, en daarbij is de vuistregel: iedereen die mogelijk ooit een brief, kaart of cadeau naar u op zou sturen, moet uw nieuwe adres weten, zodat de nieuwe inwoners van uw oude woning zo min mogelijk ongewenste post krijgen. Maak de lijst dus niet te smal en neem oude vrienden en kennissen ook mee, gewoon voor het geval dat! Een andere tip is om op bijvoorbeeld Facebook te zetten dat je verhuisd bent, en er bij te zetten dat mensen een privé bericht moeten sturen om het nieuwe adres te weten. Dat is de meest moderne manier van het doorgeven van uw verhuizing aan kennissen, vrienden en familie.

Verhuizing doorgeven aan bedrijven en instanties

Naast natuurlijk familie en vrienden is het noodzakelijk, en misschien nog wel belangrijker, om bedrijven en instanties waar u post van ontvangt te informeren over uw nieuwe adres in Haarlem. U moet er natuurlijk niet aan denken dat de post van de bank waar uw nieuwe creditcard informatie bij zit, bij andere mensen belandt. Of dat u belangrijke post over bijvoorbeeld de belasting of speciale kortingen mis loopt. Maar het probleem is vaak dat mensen bij zoveel bedrijven ingeschreven staan, dat ze niet meer weten welke bedrijven ze allemaal moeten bereiken met de adreswijziging. Daarom hebben wij een lijst samengesteld van bijna alle categorieën van bedrijven waar u ingeschreven kunt staan, zodat het voor u wat makkelijker wordt om de belangrijksten er uit te pikken. Het is ook een tip om in uw e-mailbox te kijken naar wat voor mails u krijgt en van welke bedrijven: dan heeft u er al veel te pakken. Bedrijven moeten natuurlijk ook weten waar u gaat wonen, zodat ze belangrijke documenten zoals nota’s, facturen of uw loonstrook goed bij u terecht laten komen. Soms is het wel eens lastig om alle bedrijven op te sommen die uw nieuwe adres moeten hebben. Daarom hebben wij voor u een makkelijke lijst gemaakt met bijna alle bedrijven of instanties die u mogelijk moet informeren.

 • Uw energieleverancier. Neem contact op met uw leverancier voor de makkelijkste manier, vergelijk uw huidige en toekomstige woonsituatie en ga na of uw huidige abonnement misschien wel goedkoper kan bij uw nieuwe woning. Bekijk hier de meest actuele aanbod en hoogste welkomstkortingen van energie leveranciers die in de markt beschikbaar zijn. Zo kunt u kosten besparen.
 • Waterbedrijf PWN. Als u verhuist moet u dit doorgeven bij PWN, het bedrijf dat het drinkwater in Haarlem en omstreken verzorgt. U kunt hier uw verhuizing doorgeven aan waterbedrijf PWN. Maakt u zich geen zorgen: uw woningen komen in Nederland nooit zonder drinkwater te zitten als u dit vergeet of als u hiermee een foutje maakt.
 • Huisarts of tandarts. Mocht uw vorige huisarts of tandarts te ver weg zijn van uw nieuwe adres, kunt u op websites als kiesuwhuisarts.nl en tandarts.nl een nieuwe praktijk uitkiezen. Ga na of deze bij uw verzekering gedekt wordt. 
 • Eventuele overige zorginstanties, zoals een psychiater of fysiotherapeut.
 • Verzekeraars. Dit kan via de gemeente automatisch geüpdatet worden door de verzekering, maar een extra controle is aanbevolen.
 • Uw bank, om te voorkomen dat belangrijke informatie over uw geldrekening en betalingspassen niet bij de verkeerde mensen wordt bezorgd.
 • Uw internet, televisie en telefoonprovider. Regel dit ruimschoots voor u verhuist, want het kan tot wel drie weken duren voor uw internetverbinding bezorgd wordt, geïnstalleerd is en geactiveerd wordt door het desbetreffende bedrijf. Bekijk hier de meest actuele aanbod en scherpste prijzen van internet, televisie en telefoonproviders.
 • Uw werkgever of opleiding.
 • De scholen en sportclubs van uw kinderen.
 • Abonnementen en lidmaatschappen als ANWB, OV-chipkaart, sportverenigingen, uw vakbond en niet te vergeten, de loterij.
 • Kranten, tijdschriften en de bibliotheek. 
 • Webshops, bijvoorbeeld Bol.com, Coolblue, Wehkamp, of Zalando. Om dit te doen gaat u naar uw accountinstellingen van desbetreffende site, en verandert u daar uw standaard bezorgadres. Let er op dat u in de toekomst niet per ongeluk uw oude adres invult op bestelpagina’s! 
 • Uw parkeervergunning. Hier over leest u hier onder meer.

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.

Parkeervergunning aanvragen Haarlem

Verhuizen naar Haarlem? Dan kan het zijn dat u een parkeervergunning nodig heeft bij uw nieuwe woning in Haarlem. Als u al in Haarlem woont is het aanvragen van een parkeervergunning vaak iets eenvoudiger, daarom delen we dit onderdeel op in twee delen. 

Als u van uit een andere stad of gemeente dan Haarlem gaat verhuizen, en uw woning heeft geen eigen parkeergelegenheid, dan is het nodig om een parkeervergunning aan te vragen voor gebieden waar betaald parkeren van toepassing is. De stadsdelen waar parkeren geld kost, staan hier onder voor u op een lijst.

Parkeerzone C

 • Haarlem Noord
 • Haarlem Zuid-West
 • Haarlem Oost

Hier kost parkeren zonder vergunning 4,95 euro per uur, alleen tussen 09:00 en 23:00, zondag tussen 13:00 en 23:00.

Parkeerzone B

 • Centrum (de binnenstad)

Hier kost parkeren zonder vergunning 3,60 per uur en is het maximaal 3 uur achter elkaar toegestaan, alleen tussen 09:00 en 23:00, zondag tussen 13:00 en 23:00.

Parkeerzone S

 • Schalkenwijk 

De eerste 1 tot en met 3 uur kost parkeren zonder vergunning hier 0,55 euro per uur, daarna 1,10 per uur, alleen tussen 09:00 en 18:00 en op koopavonden tot 21:00.

Deze uurtarieven hoeft u natuurlijk niet te betalen als u een parkeervergunning heeft geregeld. U komt in aanraking voor een parkeervergunning als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • U staat ingeschreven op het adres waar u de parkeervergunning aanvraagt.
 • Het kentekenbewijs van de auto staat op uw naam. Het is dus niet mogelijk een parkeervergunning aan te vragen als de auto bijvoorbeeld wettelijk gezien niet van u is, maar van uw ouders. U kunt uw nieuwe kentekenbewijs aanvragen op de website van het RDW.
 • Bij een lease auto moet u kunnen aan tonen dat u de gebruiker van deze lease auto bent, bijvoorbeeld door het lease contract te laten zien. 
 • De auto is niet langer dan zes meter en geen kampeerwagen (camper).
 • In de binnenstad kunt u maximaal 1 vergunning per woonadres aan vragen, en dat alleen als u geen eigen parkeergelegenheid heeft (zoals een eigen garage of oprit). Dit is om de hoeveelheid auto’s in de binnenstad van Haarlem te verminderen, wat het straatbeeld mooi houdt. 

Om de parkeerdruk in de stad te verminderen is het niet overal mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen. Op de lijst op deze pagina staat waar u geen parkeervergunning aan kan vragen.

Digitaal een parkeervergunning aanvragen voor nieuwe inwoners van Haarlem

Online een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente Haarlem is de meest eenvoudige manier. U kunt dit doen door naar de website te gaan van de gemeente Haarlem. Hieronder staan de belangrijkste dingen om rekening mee te houden als u een parkeervergunning aan gaat vragen voor uw nieuwe woning in Haarlem:

 • In parkeerzone B en S (stadsdelen Centrum en Schalkwijk) kost een vergunning om te parkeren 197 euro per jaar. 
 • In parkeerzone C (stadsdelen Noord, Oost en Zuid-West) kost een parkeervergunning 106 euro per jaar voor de eerste auto en voor de tweede auto 404 euro per jaar.
 • Bij verandering van kenteken kost dit eenmalig 18,80 euro aan administratiekosten, bijvoorbeeld als u een nieuwe of andere (lease) auto krijgt.

Digitaal een parkeervergunning aanvragen als u al in Haarlem woont

Voor huidige bewoners van Haarlem die al een parkeervergunning hebben, hoeft u alleen uw adreswijziging door te geven aan de gemeente (wat u waarschijnlijk al gedaan heeft als u dit artikel gevolgd heeft). Het kan zijn dat de tarieven veranderen, dus let er op dat u niet ineens onverwachts veel geld betaalt voor uw parkeervergunningen. Dit wordt echter allemaal meegenomen in het verhuisproces.

Verhuizer Haarlem

Goedkoop verhuizen Haarlem

Goedkoop verhuizen lijkt vaak erg lastig, zeker in drukke steden zoals Haarlem, midden in de Randstad waar dagelijks honderden verhuizingen worden afgehandeld. Daarom denken veel mensen dat goedkoop verhuizen niet mogelijk is en dat ze het daarom ook wel even zelf kunnen doen. Tenzij u een student bent die vanuit zijn of haar ouderlijk huis naar een klein kamertje in Haarlem gaat verhuizen met maar heel weinig meubels en spullen, raden wij dit niet aan. Verhuizen hoeft namelijk helemaal niet zo duur te zijn als u denkt. Bij Select Movers krijgt u bij het verhuizen in Haarlem altijd een vrijblijvende en gratis offerte op maat. En met op maat bedoelen we letterlijk, op maat, want met onze service betaalt u nooit te veel voor uw verhuizing. Het is ons doel om iedereen voor zo min mogelijk geld te laten verhuizen. Daarom pakken we alles zo efficiënt mogelijk in en uit, meten we alle meubels goed op en zorgen we dat er geen verrassingen zijn in uw verhuizing naar Haarlem. Wat maakt verhuizen met Select Movers dan zo veel goedkoper dan bij andere bedrijven? Ons bedrijf is super modern en vooruitstrevend, en we zoeken altijd de beste manieren om onze klant kosten te besparen zonder in te leveren op kwaliteit. Zo is er op onze website een inboedel calculator te vinden. U hoeft niet meer te doen dan aan te vinken wat u allemaal voor spullen heeft, van tuin glijbanen tot douchekoppen en van kinderspeeltjes tot een luxe stoel voor opa, alles is te vinden in deze lijst. Bij veel andere verhuisbedrijven komen de medewerkers uw spullen eerst opmeten en evalueren hoeveel ruimte er nodig is in de verhuisbus. Bij ons gaat dit dus automatisch en scheelt het zowel ons als onze klant tijd, geld en moeite. Zo wordt verhuizen een stuk goedkoper bij Select Movers.

Onze professionals beschikken ook over een uitstekend ruimtelijk inzicht, waardoor spullen super efficiënt worden ingepakt. Zo hoeven we niet vaker heen en weer te rijden dan nodig. Ook gaat ons personeel heel voorzichtig met uw inboedel om. Wij zijn er zeker van dat we geen schade aanrichten aan uw spullen, zelfs zo zeker dat uw inboedel standaard tot 100.000 euro is verzekerd bij Select Movers! 

Goedkoop verhuizen in Haarlem? Dat is zeker mogelijk, zeggen wij. Voor de laagst mogelijke prijs en de beste service krijgt u bij ons een verhuisofferte die precies bij u past. Gaat u binnenkort verhuizen en wil u hier graag goede en professionele hulp bij krijgen, zonder al te veel geld uit te geven? Vraag gratis en geheel vrijblijvend een offerte voor uw goedkope verhuizing in Haarlem aan en zo weet u zeker dat uw verhuizing soepel verloopt!

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.