Verhuizen Groningen

Verhuizen Groningen

Verhuizen in of naar Groningen: op deze pagina leest u alles over uw aanstaande verhuizing naar Groningen. Hoe werkt onze verhuisservice in Groningen, wat kost verhuizen in Groningen, waar moet u op letten en wat moet u voorbereiden bij een verhuizing Groningen?

Verhuizen Groningen

Waarom verhuizen naar Groningen?

De stad Groningen is de grootste stad van Noord-Nederland. Daarbij horen de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. De stad staat bekend als een echte studentenstad, want meer dan maar liefst 17% van de bevolking van de stad is student. Dat zijn 34 duizend studenten op een totaal aantal Groningers van 200 duizend. In totaal studeren er zelfs zo’n 60 duizend studenten in Groningen, en dat is terug te zien aan het geweldige bruisende nachtleven van de stad. Terrasjes waar het personeel Engels tegen je spreekt, nachtclubs waar iedereen je beste vriend kan worden, en een totaal gekkenhuis op straat, voor uitgaande studenten is Groningen een walhalla.

Samen met de goede naam van de Groningse universiteiten, trekt dit ook veel buitenlands bekijk: maar liefst 9000 internationale studenten volgen in 2020 een studie aan de Rijksuniversiteit Groningen, ofwel de RUG. Dit worden er elk jaar veel meer, mede omdat studenten die in Groningen gestudeerd hebben, terug naar hun thuisland komen met de mededeling dat Groningen een supergezellige stad is om in te studeren. Met als gezellige hoogtepunten de Grote Markt, Poelestraat, Vismarkt en het Gedempte Zuiderdiep, zit de stad vol met talloze cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden.

De Drie Gezusters aan de Grote Markt is de grootste bar/kroeg van Europa, aangezien er ruim 3700 personen in de tent passen. Groningen is in een bepaald opzicht de meest jeugdige stad van Nederland, aangezien er 3 keer zoveel twintigers in de stad wonen als het gemiddelde van Nederland. Namelijk 17% van de totale bevolking. Dit komt natuurlijk door de geroemde universiteiten en hogescholen van de stad. De stad heeft een jonge, hippe uitstraling, en het is mooi om te zien hoe ouderen en jongeren in harmonie samen leven in de stad. De Groningse mentaliteit staat bekend als nuchter en zorgeloos, niet zo dramatisch als in de randstad, zo vinden ze zelf. Super gezellige winkelstraten, bioscopen, een bruisend uitgaansleven, een gepassioneerde voetbalclub met Arjen Robben, er zijn ontzettend veel redenen om dus te gaan verhuizen naar Groningen.

Verhuisservice Groningen

Wat voor te bereiden bij verhuizing Groningen?

Bij een verhuizing naar Groningen is altijd wat voorbereiding nodig. Het eerste wat u moet doen is uw verhuizing doorgeven aan de gemeente. Hierdoor wordt uw adreswijziging verwerkt in het BRP (Basisregistratie Personen) en weet de overheid van uw verhuizing. Wel zo handig als ze u moeten bereiken over belangrijke zaken. U hoeft bij uw oude gemeente niets meer door te geven, dit gaat automatisch.

Een verhuizing naar Groningen kunt u het makkelijkst doorgeven met DigiD op de site van de gemeente. Weet u niet wat een DigiD is, of heeft u er nog geen? Wij raden u ten zeerste aan om een DigiD aan te schaffen. DigiD staat voor Digitale Identificatie, en is een handige manier om veel overheidszaken zelf online te regelen. Het maakt het leven veel makkelijker, omdat je voor zaken als belastingen, verhuizingen en burgerlijke zaken (zoals contact met de politie of rechtbank), niet meer naar een fysieke locatie hoeft te gaan. En ook als u een verhuizing door wilt geven aan de gemeente Groningen, gaat dit makkelijker met een DigiD. U kunt via deze pagina uw verhuizing doorgeven aan de gemeente Groningen. Op die manier hoeft u niet fysiek naar het gemeentehuis toe om daar uw verhuizing naar Groningen door te geven, en bent u binnen een minuut klaar. Daarom raden wij het aan om het digitaal door te geven aan de gemeente Groningen als u gaat verhuizen naar de stad. Als u geen DigiD heeft kunt u uw verhuizing ook mailen naar [email protected], en vermeldt u hier bij het volgende:

 • Oude adres
 • Nieuwe adres
 • Ingangsdatum van de verhuizing
 • Alle personen die met u meeverhuizen, ook uw kinderen, inclusief een kopie van hun ID bewijs en hun burger servicenummer. Dat laatste nummer staat ook op de ID bewijzen.

Als u echter niet zo handig bent met computers of het internet, of u vindt het gewoon fijner om op de ouderwetse manier uw verhuizing door te geven, kunt u dat gewoon doen door te bellen naar het gemeentehuis op het telefoonnummer 14-050. U dient dan een geldig ID bewijs mee te nemen, en een bewijs van inschrijving bij uw nieuwe woning in Groningen.

Schriftelijk een verhuizing doorgeven is ook een optie, dan kunt u schrijven naar Gemeente Groningen, postbus 30026, 9700RM Groningen. Daarbij moet u mee sturen:

 • Datum van uw verhuizing.
 • Uw persoonsgegevens (naam, adres, burgerservicenummer, geboortedatum)
 • Uw oude adres
 • Uw nieuwe adres
 • Alle namen van alle personen die mee verhuizen, inclusief een kopie ID van iedereen
 • Uw telefoonnummer
 • Uw handtekening

Het is verstandig om zo’n verhuizing tijdig door te geven, aangezien het meestal 5 werkdagen duurt om een verhuizing naar Groningen te verwerken. Als u al in Groningen woont en u naar een ander adres binnen de stad verhuist, gaat het echter sneller. De bevestiging ontvangt u sowieso digitaal, maar ook nog twee weken na de verhuizing op uw nieuwe woonadres. Wilt u weten of uw verhuizing al goed is door gekomen bij de gemeente? Dit kunt u zien op MijnOverheid.nl, als u in ieder geval een DigiD heeft.

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.

Verhuizing doorgeven aan uw naasten en bedrijven

Natuurlijk is de gemeente niet de enige die van uw nieuwe adres moet weten. U wilt natuurlijk voorkomen dat uw vrienden een verjaardagstaart naar het oude adres sturen, of nog erger: de loterij wordt getrokken op uw oude adres. Om dit te voorkomen hebben we een handige gids voor wie u allemaal moet informeren over uw nieuwe adres!

Vrienden en familie. U bepaalt natuurlijk zelf wie u dit allemaal vertelt. Wij raden u in ieder geval aan om aan iedereen waar u ooit een brief van verwacht, uw nieuwe woonadres in Groningen door te geven. Ook van mensen van wie u misschien liever geen post krijgt, want als u daar al geen post van wil, dan zal de volgende bewoner van uw oude huis het ook vast niet leuk vinden om die brieven op de stoep te krijgen!
Waar wij u wel voor willen waarschuwen, is hoe u uw nieuwe adres door geeft. Zet deze gegevens niet op openbare internetpagina’s, ook niet op facebook! Op die manier kunnen criminelen namelijk er achter komen dat u gaat verhuizen, en tijdens zo’n verhuizing zijn de woningen misschien kwetsbaarder voor inbraak of diefstal. Daarom raden wij u met klem aan om voorzichtig om te gaan met deze privé gegevens. Dit geldt trouwens niet alleen tijdens verhuizingen, maar te allen tijde is het niet wenselijk om uw huisadres op het internet te zetten. U kunt dit wel veilig doen door naar iedereen een whatsapp bericht te sturen. Dat is altijd veilig en beschermd zodat niemand anders ongewenst mee kan zitten lezen.

Bedrijven moeten natuurlijk ook weten waar u gaat wonen, zodat ze belangrijke documenten zoals nota’s, facturen of uw loonstrook goed bij u terecht laten komen. Soms is het wel eens lastig om alle bedrijven op te sommen die uw nieuwe adres moeten hebben. Daarom hebben wij voor u een makkelijke lijst gemaakt met bijna alle bedrijven of instanties die u mogelijk moet informeren.

 • Uw energieleverancier. Neem contact op met uw leverancier voor de makkelijkste manier, vergelijk uw huidige en toekomstige woonsituatie en ga na of uw huidige abonnement misschien wel goedkoper kan bij uw nieuwe woning. Bekijk hier de meest actuele aanbod en hoogste welkomstkortingen van energie leveranciers die in de markt beschikbaar zijn. Zo kunt u kosten besparen.
 • Waterbedrijf Dunea. Als u verhuist moet u dit doorgeven bij Dunea, het bedrijf dat het drinkwater in Den Haag en omstreken verzorgt. Dit kunt u doen op de website van Dunea. Maakt u zich geen zorgen: uw woningen komen in Nederland nooit zonder drinkwater te zitten als u dit vergeet of als u hiermee een foutje maakt.
 • Huisarts of tandarts. Mocht uw vorige huisarts of tandarts te ver weg zijn van uw nieuwe adres, kunt u op websites als kiesuwhuisarts.nl en tandarts.nl een nieuwe praktijk uitkiezen. Ga na of deze bij uw verzekering gedekt wordt.
 • Eventuele overige zorginstanties, zoals een psychiater of fysiotherapeut. Dit kan via de gemeente automatisch geüpdatet worden door de verzekering, maar een extra controle is aanbevolen.
 • Uw bank, om te voorkomen dat belangrijke informatie over uw geldrekening en betalingspassen niet bij de verkeerde mensen wordt bezorgd.
 • Uw internet, televisie en telefoonprovider. De meeste providers raden aan om dit minstens drie weken van te voren te regelen, omdat het enige tijd kan duren voordat de aansluiting bij uw nieuwe woning wordt geleverd en het nieuwe abonnement wordt geactiveerd. Bekijk hier de meest actuele aanbod en scherpste prijzen van internet, televisie en telefoonproviders.
 • Uw werkgever of opleiding.
 • De scholen en sportclubs van uw kinderen.
 • Abonnementen en lidmaatschappen als ANWB, OV-chipkaart, sportverenigingen, uw vakbond en niet te vergeten, de loterij.
 • Kranten, tijdschriften en de bibliotheek.
 • Webshops, bijvoorbeeld Bol.com, Coolblue, Wehkamp, of Zalando. Om dit te doen gaat u naar uw accountinstellingen van desbetreffende site, en verandert u daar uw standaard bezorgadres. Let er op dat u in de toekomst niet per ongeluk uw oude adres invult op bestelpagina’s!
Verhuisbedrijf Groningen

Zelf verhuizen of verhuizers inschakelen?

Zelf verhuizen in Groningen: Aangezien het een studentenstad is, zien wij dit heel vaak. In Groningen kijken mensen er niet gek van op als er twee studenten een bank op de bakfiets verhuizen, of een enorme kast zo over straat tillen van hun ene huis naar de andere. We lezen veel verhalen van mensen die dachten kosten te besparen door geen verhuisbedrijf in te schakelen en gewoon met een paar vrienden aan de slag te gaan, maar uiteindelijk er achter kwamen dat het helemaal niet zo veel geld bespaart of zelfs heel duur uit kan pakken. Vooral als je zo’n bakfiets per ongeluk in de gracht fietst als je dure bankstel er op ligt.

De voordelen van een verhuisbedrijf inhuren bij een verhuizing in Groningen zijn vooral zekerheid. Het is nou eenmaal zo dat onze verhuizers al jaren ervaring in het vak hebben en erg goed getraind zijn in verhuizingen. Vaak zijn mensen bang dat verhuizers het gewoon als hun dagelijkse kost zien, en daardoor heel zorgeloos met andermans spullen om gaan. Bij ons is dit zeker niet het geval. Wij verzekeren schade aan uw spullen tot 100.000 euro, omdat wij er zo op gebrand zijn dat uw spullen geen schade op lopen. Wij gaan altijd voorzichtig met uw spullen om, en of u nou in een krap studentenhuis woont, een flat voor ouderen of in een ruim luxe appartement, geen verhuizing is onmogelijk voor onze verhuizers van Select Movers.

Groningen staat bekend als de leukste studentenstad van het land en dat maakt dan ook dat er ongelofelijk veel oude, krappe woningen in de stad staan waar studenten maar al te graag in willen wonen. De panden staan krap op elkaar, zijn vaak hoger dan dat ze lang zijn en soms staan ze zelfs een beetje scheef. Woont u ook in een pand dat wellicht wat lastig lijkt om uit te verhuizen? Of bent u een van de gelukkigen die een klein kamertje heeft weten te bemachtigen om jouw borrels te drinken met je studentenvrienden? Dan twijfelt u er misschien aan of uw meubels überhaupt passen door het trapgat van uw nieuwe herenhuis in Groningen. Op die twijfels hebben wij een antwoord: Ja! Dat past heus wel. Met ons ruimtelijk inzicht en alle tools en materiaal dat wij gebruiken, krijgen we eigenlijk elke klus voor elkaar. U kunt Select Movers gratis om een offerte vragen, en zo kunnen we kijken hoe we iets gaan aanpakken. Vul gewoon uw contactgegevens in op op onze contactpagina, en wij doen dan het lastige werk voor u. Wij berekenen precies alle maten zodat we uw grote meubilair snel, makkelijk en veilig van uw oude huis naar uw nieuwe huis brengen. Daarom kunt u naar onze mening het beste ons verhuisbedrijf inhuren. Wij zorgen voor alles wat u nodig heeft om te verhuizen, van het juiste materiaal tot vakmensen die precies weten wat ze doen en veilig met uw spullen om gaan. Wilt u een offerte aanvragen?

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.