Verhuizen Eindhoven

Verhuizen Eindhoven

Verhuizen naar Eindhoven: voorbereidingen, waar moet u op letten, wat kost het? Dat leest u allemaal in dit artikel over verhuizingen Eindhoven. Verhuisbedrijf Select Movers voorziet u graag van waardevolle informatie en wij kunnen uw verhuizing van A tot Z goedkoop uit handen nemen. Een verhuizing in Eindhoven is altijd spannend. Eindhoven is namelijk de grootste stad van Zuid-Nederland en de op 4 na grootste stad van heel Nederland. Gaat u verhuizen naar Eindhoven of bent u nog aan het twijfelen? In dit artikel vertellen we u alles over uw wellicht aanstaande verhuizing naar Eindhoven. We vertellen u wat over de stad, over waar u allemaal aan moet denken en wat u moet voorbereiden als u gaat verhuizen naar Eindhoven. 

Eindhoven verhuizen

Over Eindhoven verhuizen

Verhuizen van, naar of binnen Eindhoven? Eindhoven staat wereldwijd bekend als de oprichtingsplaats van elektronicabedrijf Philips, en daarbij komt ook kijken dat Eindhoven een belangrijke rol speelt in de elektronica industrie. De technische universiteit van Eindhoven wordt gezien als een van de meest innovatierijke plekken van Nederland, en is in 2019 benoemd tot één van ’s werelds beste honderd universiteiten. De stad Eindhoven staat vol met moderne bouwwerken, in combinatie met eeuwenoude gebouwen. Zo is de Catharinakerk een prachtige gotische kerk uit het jaar 1867, een van de meest indrukwekkende bouwwerken van het land. Maar ook staan er in Eindhoven gigantisch hoge flatgebouwen, met daar in kantoren van grote tech bedrijven.

Qua architectuur en historie is Eindhoven dus een hele diverse en daarom interessante stad. En zoals elke grote stad in Nederland is de bevolking van Eindhoven dat ook. De stad telt in 2019 meer dan 350.000 inwoners, waar u zelf binnenkort misschien wel 1 van bent. Dertig procent van die Eindhovenaren heeft een recente migratie achtergrond, wat het straatbeeld heel divers en gezellig maakt. De binnenstad is rijk aan culturen, zo zijn er tientallen restaurantjes met specialiteiten uit alle hoeken van de wereld. Het nachtleven in Eindhoven wordt gezien als een van de gezelligste sferen in het hele land, de clubs gaan namelijk door tot vroeg in de ochtend, en er zijn tientallen plekken waar je met vrienden en vriendinnen gezellig een drankje kan doen voor je gaat stappen. Vergeet carnaval niet, een week waarin iedereen als een gek verkleed over straat gaat en het halve land op z’n kop gaat staan met bier, slechte muziek en gezellige parades. Voor feestliefhebbers is verhuizen naar Eindhoven een geweldig idee.

Daarnaast is Eindhoven een praktische stad om te wonen, omdat de stad goed uit gepland is om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Er is nagedacht over hoe de stad zo gezellig, levendig en toch praktisch gehouden kan worden. En dat is ze gelukt ook. Hierdoor kom je in Eindhoven niet vaak in de file, ben je snel van punt A naar B in de stad en is op de fiets alles super makkelijk en snel bereikbaar. Het vliegveld van Eindhoven brengt je naar tientallen locaties over heel Europa, en via transport hub Eindhoven Centraal kun je zonder over te stappen vele belangrijke steden in Zuid- en West-Nederland bereiken. Ook is er door toedoen van de technologische sector veel werkgelegenheid in de moderne industrie, denk hier bij aan Philips, maar ook andere bedrijven die profiteren van de technologisch vaardige bevolking van Eindhoven. Dat is allemaal te danken aan de technische universiteit en de goede praktische ligging in Zuid-Nederland.

Genoeg redenen dus om te verhuizen naar Eindhoven. Als u zeker weet dat u gaat verhuizen naar Eindhoven, is het niet meer dan logisch dat u vragen heeft over de verhuizing. Hoe kan u de verhuizing het beste voorbereiden? Wat voor zaken moet u allemaal regelen als u gaat verhuizen naar, van of binnen Eindhoven? Wat zijn de kosten, en moet u een verhuisservice inhuren of gewoon alles zelf doen? Deze vragen gaan wij op deze pagina voor u beantwoorden. Lees dit artikel dus goed door om al uw onzekerheden en vragen over uw aanstaande verhuizing weg te nemen!

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.

Verhuizing naar Eindhoven doorgeven: aan wie, hoe?

Verhuizen naar, van of binnen Eindhoven? Steeds meer mensen ontdekken dat Eindhoven een geweldige stad is om te wonen. Wij zetten een paar belangrijke punten waar u allemaal rekening mee moet houden op een rij, zodat verhuizen naar Eindhoven vlekkeloos verloopt.

Verhuisbedrijf Eindhoven

Verhuizing doorgeven aan gemeente Eindhoven

Aan wie moet u als eerst uw definitieve verhuizing doorgeven wanneer u gaat verhuizen naar Eindhoven? De gemeente van Eindhoven! Uiteraard is het noodzaak om de gemeente waar u in gaat wonen in te lichten over uw verhuizing naar Eindhoven. Woont u al in de gemeente Eindhoven? Ook dan moet u uw adreswijziging gewoon doorgeven. Als u uit een andere gemeente komt, hoeft u uw vorige gemeente niet te informeren over uw verhuizing. Dat doet de gemeente Eindhoven voor u.

U kunt uw verhuizing het beste doorgeven doormiddel van de website van de gemeente Eindhoven. Dit gebeurt met uw persoonlijke DigiD. Weet u niet wat een DigiD is, of heeft u er nog geen? Wij raden u ten zeerste aan om een DigiD aan te schaffen. DigiD staat voor Digitale Identificatie, en is een handige manier om veel overheidszaken zelf online te regelen. Het maakt het leven veel makkelijker, omdat je voor zaken als belastingen, verhuizingen en burgerlijke zaken (zoals contact met de politie of rechtbank), niet meer naar een fysieke locatie hoeft te gaan. En ook als u een verhuizing door wilt geven aan de gemeente Eindhoven, gaat dit makkelijker met een DigiD. U kunt dit doen op deze pagina.

U kunt uw verhuizing doorgeven vanaf 4 weken voor de verhuizing, tot 5 dagen er na. Wees hier dus op tijd mee! Anders kan het zijn dat de overheid u niet kan bereiken over belangrijke zaken. De verhuizing wordt meteen verwerkt in de BRP, basisregistratie personen. Binnen 5 dagen na de verhuisdatum krijgt u een brief van de gemeente, die uw verhuizing bevestigt.

Een verhuizing naar Eindhoven doorgeven kan ook schriftelijk, ook al is dit veel meer gedoe. Bent u echter nog wat van de oude hand en doet u dingen liever op de oude vertrouwde manier, is dit hoe u het aan pakt. U maakt een afspraak met de gemeente Eindhoven, op het Inwonersplein. Dit kan ook door te bellen naar 14 040. Neem een geldig identificatiebewijs mee. Ook moet u een kopie van uw huurcontract of een koopovereenkomst van uw nieuwe woning meenemen naar de balie, om uw verhuizing door te kunnen geven. Als u bij iemand gaat in wonen, of gaat samenwonen met een partner of vriend/vriendin, heeft u ook een kopie ID nodig van de eigenaar of hoofdbewoner van uw nieuwe adres, en een schriftelijke verklaring van de eigenaar of hoofdbewoner dat hij akkoord gaat met de inwoning. 

Aan wie verhuizing Eindhoven doorgeven?

Met alleen uw verhuizing doorgeven aan de gemeente Eindhoven, bent u natuurlijk nog niet klaar. Het is van groots belang dat u uiteraard aan uw familie en vrienden uw nieuwe adres door geeft. Wij kunnen niet voor u bepalen wie van uw familie en vrienden allemaal mogen weten waar u gaat wonen. Zorg er wel voor dat iedereen waarvan u in het afgelopen jaar post heeft ontvangen, op de hoogte is van de verhuizing, zodat ze geen post sturen naar uw oude adres. Dit kan natuurlijk heel vervelend zijn voor de nieuwe bewoners van uw oude woning. Het is handig om een lijst te maken van alle mensen die uw nieuwe adres absoluut moeten weten. Vervolgens is de vraag hoe u het makkelijkst al deze mensen kan bereiken.

Wij, maar ook de Nederlandse politie, raden sterk af om uw verhuizing openbaar op het internet te zetten: deel nooit uw persoonlijke gegevens of adresgegevens op Facebook, Instagram, of waar dan ook! Dit kan werken als een uitnodiging voor inbrekers of andere criminelen om op verhuisdagen een kijkje te komen nemen. Daarnaast is het sowieso niet wenselijk dat mensen uw adresgegevens kunnen bemachtigen door alleen maar even uw volledige naam te googelen. Het handigste is om een massabericht op whatsapp aan te maken, of iedereen persoonlijk te bellen als u daar tenminste de tijd voor hebt. 

Aan welke bedrijven uw nieuwe adres doorgeven?

Naast uw familie en vrienden is het natuurlijk ontzettend belangrijk om ook alle bedrijven en instanties mede te delen dat u bent verhuisd naar Eindhoven. Het lastige hier aan is dat u bij zo veel bedrijven bent ingeschreven dat u waarschijnlijk niet alle belangrijke instanties kan opnoemen waar u uw adreswijziging aan moet doorgeven. Daarom hebben wij hier onder zo compleet mogelijk een lijst opgesteld met de belangrijkste bedrijven en instanties, waar bij het essentieel is dat ze uw nieuwe adres gegevens van uw woning in Eindhoven hebben. 

 • Uw energieleverancier. Neem contact op met uw leverancier voor de makkelijkste manier, vergelijk uw huidige en toekomstige woonsituatie en ga na of uw huidige abonnement misschien wel goedkoper kan bij uw nieuwe woning. Bekijk hier de meest actuele aanbod en hoogste welkomstkortingen van energie leveranciers die in de markt beschikbaar zijn hier.
 • Brabant Water. Als u verhuist moet u dit doorgeven bij Brabant Water, het bedrijf dat het drinkwater in de regio Brabant verzorgt. Dit kunt u doen via deze pagina van de website van Brabant Water. Maakt u zich geen zorgen: uw woningen komen in Nederland nooit zonder drinkwater te zitten als u dit vergeet of als u hiermee een foutje maakt.
 • Huisarts of tandarts. Mocht uw vorige huisarts of tandarts te ver weg zijn van uw nieuwe adres, kunt u op websites als kiesuwhuisarts.nl en tandarts.nl een nieuwe praktijk uitkiezen. Ga altijd goed na of deze bij uw verzekering gedekt wordt. 
 • Andere zorginstanties waar u bij bent aangesloten, zoals een psychiater of fysiotherapeut.
 • Verzekeraars. Dit kan via de gemeente automatisch geüpdatet worden door de verzekering, maar een extra controle is aanbevolen.
 • Uw bank, om te voorkomen dat belangrijke informatie over uw geldrekening en betalingspassen niet bij de verkeerde mensen wordt bezorgd.
 • Uw internet, televisie en telefoonprovider. De meeste providers raden aan om dit minstens drie weken van te voren te regelen, omdat het enige tijd kan duren voordat de aansluiting bij uw nieuwe woning wordt geleverd en het nieuwe abonnement wordt geactiveerd. Hierdoor voorkomt u dat u zonder internet of TV komt te zitten in uw nieuwe woning in Eindhoven. Bekijk hier de meest actuele aanbod en scherpste prijzen van internet, televisie en telefoonproviders.
 • Uw werkgever of opleiding.
 • De scholen en sportclubs van uw kinderen.
 • Abonnementen en lidmaatschappen als ANWB, OV-chipkaart, sportverenigingen, uw vakbond en niet te vergeten, de loterij.
 • Kranten, tijdschriften en de bibliotheek. 
 • Webshops, bijvoorbeeld Bol.com, Coolblue, Wehkamp, of Zalando. Om dit te doen gaat u naar uw accountinstellingen van desbetreffende site, en verandert u daar uw standaard bezorgadres. Let er ook op dat u in de toekomst niet per ongeluk uw oude adres invult op bestelpagina’s! 


Hopelijk lukt het u om alle belangrijke mensen, instanties en bedrijven te bereiken, die uw nieuwe adresgegevens nodig hebben. Tot zo ver de voorbereiding – laten we verder gaan met het praktische gedeelte!

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.

Verhuisbedrijf Eindhoven inhuren

Moet u wel of niet een verhuisservice inhuren bij verhuizingen in Eindhoven? Het grootste dilemma waar veel verhuizende mensen altijd mee te maken krijgen, is of ze wel of niet een verhuisbedrijf in moeten huren. Zelf verhuizen lijkt altijd goedkoper, minder gedoe en het geeft natuurlijk een voldaan gevoel om al uw spullen zelf van A naar B te krijgen. Een verhuisbedrijf vinden veel mensen altijd maar gedoe, of ze vinden het niet prettig als vreemde mensen aan hun spullen gaan zitten tijdens de verhuizing. Dit soort gedachtes horen wij vaak van onze klanten, en we vinden het ook niet minder dan logisch. Echter zijn wij er stellig van overtuigd dat het voor het merendeel van de mensen die verhuizen, handiger, veiliger en voordeliger is om gebruik te maken van een professionele verhuisservice. Select Movers opereert als ervaren verhuisbedrijf in Eindhoven, en biedt veel verschillende diensten om iedere verhuizing, groot en klein, zo makkelijk mogelijk te maken. Wij zullen hieronder even kort uitleggen van wat voor diensten u als klant van Select Movers allemaal gebruik kunt maken, en hoe wij u het beste kunnen helpen met uw verhuizing. 

Verhuisservice Eindhoven

Volledige verhuisservice Eindhoven

Voor een volledige verhuisservice in Eindhoven kunt u zeker bij ons terecht. Een volledige verhuisservice houdt in dat u zelf eigenlijk niets hoeft te doen: wij pakken alles in, brengen alles naar uw nieuwe woning, en pakken daar alles uit. U kunt zelf meehelpen met zo’n volledige verhuizing, dan gaat alles net ietsjes sneller. Maar dat hoeft natuurlijk niet! Onze verhuizers zijn professioneel opgeleid en zeer ervaren, en ze zullen uw spullen met liefde behandelen. U kunt voordelig een volledige verhuisservice offerte aanvragen via onze website of bellen.

Voor de verhuisdag is het altijd handig om de lastigere meubels alvast bij ons te melden. Als wij weten wat ons te wachten staat, kunnen we u een gerichte offerte op sturen. Dan weten we wat voor materiaal we nodig hebben, met hoeveel verhuizers we naar u toe moeten komen en bijvoorbeeld hoe vaak en hoe ver we heen en weer moeten rijden. Als u dus van te voren al weet dat u een groot of zwaar object moet verhuizen (denk hier bij aan bijvoorbeeld een piano / vleugel, een grote antieke boekenkast die niet gedemonteerd kan worden, of een televisie van twee meter), dan meldt u ons dat als we u benaderen over uw offerte. Samen kunnen we dan uw verhuizing zonder stress of onverwachtse tegenslagen afronden!

Verhuislift of verhuisbus huren Eindhoven

Naast dat we een volledige verhuizing naar Eindhoven voor u kunnen regelen, is het bij ons ook mogelijk om in Eindhoven alleen een verhuislift of een verhuis bus te huren. Dit is ideaal voor mensen die niet zo veel spullen hoeven te verhuizen, maar wel een paar meubels hebben die niet in hun eigen auto past, of die ze niet zelf de trap op kunnen slepen. Zo kan het voor een Eindhovense student zo zijn dat ze eigenlijk alleen een groot bureau hoeft te verhuizen, en verder niet meer heeft dan pannetjes, schoolboeken en kleinere meubels. In dit geval kunt u bij ons voordelig een verhuislift huren om het bureau naar de tweede verdieping van uw nieuwe studentenhuis te krijgen, zonder dat u bang hoeft te zijn voor schade aan trappen, deuren of het bureau zelf. Voor meer informatie of een offerte voor het huren van een verhuislift of verhuisbus, kunt u ook terecht op onze contactpagina.

Hoe werkt verhuizen Eindhoven?

Hoe gaat onze verhuisservice in Eindhoven te werk? Wat voor materiaal gebruiken we om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen? Mensen zijn vaak benieuwd naar onze kunsten, en wij vinden het niet meer dan normaal om transparant te zijn en onze werkwijze met onze klanten te delen. Voor een gemiddelde verhuizing gebruiken wij natuurlijk een verhuiswagen, met daarin het nodige materiaal om uw meubels zonder schade naar uw nieuwe woning te verplaatsen. In veel gevallen is er een verhuislift nodig, zeker in hoge woningen die ook veel in Eindhoven te vinden zijn. Als je namelijk al je bureaus, stoelen, zware planten en andere spullen via de smalle trap naar boven moet krijgen, ben je heel erg lang bezig. Klanten staan vaak versteld van hoe veel tijd en moeite een verhuislift kan besparen. Voor kwetsbare, waardevolle meubels zorgen wij altijd voor de juiste bescherming tijdens het transport, zo doen we een beschermende hoes over piano’s en stevig plastic folie om bijvoorbeeld een flat screen televisie. Als u meer wilt weten over hoe wij een verhuizing aan pakken, of als u denkt dat uw verhuizing een uitzondering is vanwege een specifieke lastige verhuis situatie, kunt u ook altijd contact met ons opnemen. Wij hebben dan het antwoord op al uw vragen, en bij twijfel komen wij gewoon zelf even kijken. Dan weten we waar we aan toe zijn, en kunnen we u super duidelijk vertellen wat u nodig heeft en wat het gaat kosten.

Waarom een verhuisbedrijf inhuren bij verhuizing Eindhoven?

Waarom een verhuisbedrijf inhuren voor een verhuizing naar Eindhoven? Is zelf verhuizen niet veel goedkoper en minder gedoe? Deze vraag komt bij bijna iedereen die gaat verhuizen wel op. Het is een natuurlijk instinct om te denken dat u alles zelf wel aan kunt, en wij houden u niet tegen! Wel is het zo dat een groot deel van onze klanten last minute contact met ons op neemt omdat de verhuizing niet helemaal zo makkelijk leek als ze in eerste instantie dachten. Het inpakken en sorteren is altijd meer werk dan gedacht, verhuisdozen blijken altijd kleiner te zijn dan verwacht en zware meubels tillen is niet voor iedereen weg gelegd. Veel mensen krijgen dan ook spijt van het niet in huren van een gespecialiseerd verhuisteam, zoals wij van Select Movers. We verrassen klanten vaak ook door ze te laten zien hoe onze ervaring en kunde een verhuizing echt veel sneller laat verlopen dan ze verwachtten. Logistiek inzicht, weet van aanpakken en het juiste materiaal zorgen er altijd voor dat we het werk vele malen sneller kunnen doen dan mensen die niet echt vaak verhuizen. Daarnaast zijn al onze medewerkers hartstikke gezellig en drinken ze graag een kopje koffie met u!

Verzekerd verhuizen in Eindhoven: naast het voordeel van onze expertise komt nog de zekerheid. Wij voelen ons tijdens de verhuizing verantwoordelijk voor uw spullen. Mensen denken vaak dat je je eigen spullen altijd voorzichtiger behandelt dan dat verhuizers dat zullen doen. Wij hebben echter een uitstekende geschiedenis als het neer komt op schade voor spullen van de klant, en we weten zeker dat we dat vol houden in de toekomst. Zelfs zo zeker, dat we bij iedere verhuizing standaard een verzekering bieden tot wel 100.000 euro voor uw inboedel. Deze verzekering is gebaseerd op de nieuw waarde van uw spullen, dus als we per ongeluk uw televisie van 1200 euro kapot laten vallen, krijgt u dit gewoon van ons terug. Vertrouwen in onze verhuisservice is dus niet onvoorwaardelijk, u kunt op ons rekenen! Doordat we u verzekerd laten verhuizen in Eindhoven, laten we dus zien hoeveel zelfvertrouwen wij hebben in het goed behouden van uw spullen. Voor alle voorwaarden over de inboedel verzekering tijdens uw verhuizing in Eindhoven, kunt u altijd een van onze medewerkers vragen

Een andere zekerheid die u altijd heeft als u er voor kiest om niet zelf te gaan verhuizen, maar onze professionals het werk laat doen, is dat u zelf niet in de problemen komt. Het tillen van zware spullen kan gevaarlijk zijn voor uw eigen veiligheid, maar ook voor de mensen die u helpen met uw verhuizing. Denk hierbij aan uw familie, vrienden, of buren. Deze mensen helpen u natuurlijk met liefde, maar u moet er niet aan denken dat u met uw wat oudere buurman een zware doos van de trap tilt, en er iets mis gaat. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en bij een zware klus als een verhuizing zijn dingen als vorm bij het tillen en voorzichtigheid van groots belang. Schade aan uzelf of anderen die u helpen is natuurlijk het ergst, maar denk er ook goed aan dat uw eigen spullen verhuizen niet verzekerd kan zijn. Daardoor, als u diezelfde televisie van 1200 euro van de trap laat vallen, kan dit een heel duur foutje worden. Onze professionals maken dit soort foutjes niet alleen veel minder waarschijnlijk, maar als het al gebeurt weet u in ieder geval zeker dat wij er voor verantwoordelijk zijn en de bijkomende schade zullen vergoeden.

Alles over verhuizen Eindhoven, kort samengevat

Verhuizing naar Eindhoven doorgeven

 • Uw nieuwe adres moet u van 4 weken vóór de verhuizing tot 5 dagen er na doorgeven bij de gemeente Eindhoven. 
 • Dit kan het makkelijkst met DigiD, via de site van de gemeente Eindhoven.
 • De gemeente geeft uw verhuizing automatisch door aan uw eventuele vorige gemeente. 
 • Maak een lijst van alle belangrijke mensen die uw nieuwe adres moeten weten. 
 • Geef uw adreswijziging nooit door via openbare social media, maar altijd in privé berichten via bijvoorbeeld whatsapp.
 • Check de lijst hier boven voor de belangrijkste instanties en bedrijven die uw nieuwe adres moeten weten.

De verhuisservice Eindhoven samengevat

 • U kunt bij ons uw volledige verhuizing laten regelen.
 • Hier bij pakken wij alles voor u in, laden we het in de bus, en pakken we het weer uit. 
 • Alles is hier bij mogelijk, u kunt dus zo veel verhuizers in huren als u zelf wilt.
 • Ook kunt u uw eigen ‘personeel’ regelen, familie, vrienden, of wie dan ook.
 • Het is ook mogelijk bij ons alleen een verhuisbus of verhuislift te huren.
 • Dit is aan te raden als u maar een paar lastige meubels heeft om te verhuizen.
 • Kosten voor al onze diensten zullen variëren, neem contact op voor precieze prijzen.

Waarom een verhuisdienst in huren in Eindhoven?

 • Zelf verhuizen valt vaak vies tegen en neemt onnodige risico’s met zich mee. 
 • U hoeft zelf niets te doen, en ook mensen die u willen helpen lopen geen gevaar.
 • Wij hebben al het materiaal om uw verhuizing naar Eindhoven makkelijk te maken.
 • Onze professionals weten wat ze doen en doen het werk altijd vele malen sneller.
 • Wij werken veilig en richten absoluut geen schade aan uw meubels aan.
 • Zelfvertrouwen is bij ons te merken doordat alles verzekerd is tot 100.000 euro.
 • U komt niet voor onverwachtse tegenslagen te staan.

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.