Verhuizen Den Haag

Verhuizen Den Haag

Verhuizen in Den Haag; waar op te letten, wat voor te bereiden, en welke vergunningen zijn er allemaal nodig bij verhuizingen naar Den Haag? Dit wilt u vast allemaal zo goed mogelijk op een rijtje hebben als u binnenkort van plan bent om te verhuizen naar Den Haag, of als u gewoon verhuist binnen Den Haag natuurlijk. U bent niet de enige die op het idee komt om te verhuizen naar Den Haag: Het is de op twee na grootste stad van Nederland, en is bekend om meerdere redenen. De hoofdstad van Zuid-Holland is tegelijkertijd de stad waar de Nederlandse regering natuurlijk vergadert en debatteert. Dit maakt Den Haag misschien wel de meest toonaangevende stad van Nederland. Daarnaast is de ligging van Den Haag natuurlijk super fijn voor zowel inwoners als toeristen: veel mensen combineren een dagje Den Haag met een dagje strand in Scheveningen of de nabije omgeving.

Den Haag is een stad vol cultuur. Er is plek voor zowel traditionele Nederlandse stamkroegen en gezellige markten. Maar ook is in Den Haag een grote multiculturele samenleving aanwezig, want meer dan de helft van de 570 duizend inwoners heeft een migratie achtergrond. Al in de Middeleeuwen werd Den Haag als een stad gerekend, toen had het rond de tien duizend inwoners. Sinds toen zijn er veel mensen geweest die naar Den Haag verhuizen, en is de bevolking veel gegroeid. Nu ziet Den Haag blank van de mensenmassa’s, trams, en gigantische flatgebouwen. Dertigduizend internationale studenten manoeuvreren zich iedere dag van hun studentenwoning naar de universiteiten en hogescholen in Den Haag.

Verhuisbedrijf Den Haag

Ook toeristen die naast Amsterdam ook een dagje Den Haag of Scheveningen doen, zijn inmiddels niet meer weg te denken. Maar dat neemt niet weg dat het woongenot in Den Haag nog altijd enorm aanwezig is. De stad heeft een gezellige sfeer, een bruisend nachtleven, goede scholen en universiteiten en door de ligging is er natuurlijk genoeg werk te vinden in de randstad. Dus er zijn meer dan genoeg redenen om te verhuizen naar Den Haag.

Om u te helpen uw verhuizing zo makkelijk mogelijk te maken en uw lastige vragen en twijfels over uw verhuizing naar Den Haag weg te nemen, zullen wij van verhuisbedrijf Select Movers alles voor u op een rijtje zetten.

Op deze pagina behandelen wij vragen als:

 • Hoe en waar moet ik mij inschrijven bij gemeente Den Haag?
 • Weet de overheid / weten bedrijven mij te bereiken op mijn nieuwe adres?
 • Is verhuizen naar Den Haag handiger met een verhuisbedrijf of kan ik het zelf regelen?
 • Wat moet er allemaal geregistreerd worden bij een verhuizing binnen Den Haag?
 • Hoe werkt het aansluiten bij een nieuwe energieleverancier? En word ik vanzelf aangesloten op het drinkwaternetwerk?
 • En nog veel meer!

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.

Verhuizing doorgeven gemeente Den Haag

Een verhuizing naar Den Haag moet u in Nederland uiteraard altijd doorgeven aan de gemeente waar u in gaat wonen, ook als u op dit moment al in dezelfde gemeente woont. Dit kunt u doen zo gauw de deal van uw verhuizing is afgerond en u zeker weet dat u per ingang van een bepaalde datum van huis adres zult veranderen. U zult voor uw adreswijziging een bewijs nodig hebben van uw nieuwe woon adres, bijvoorbeeld een koopcontract of een huurcontract. Daarnaast heeft u een DigiD nodig.

Weet u niet wat een DigiD is, of heeft u er nog geen? Wij raden u ten zeerste aan om een DigiD aan te schaffen. DigiD staat voor Digitale Identificatie, en is een handige manier om veel overheidszaken zelf online te regelen. Het maakt het leven veel makkelijker, omdat je voor zaken als belastingen, verhuizingen en burgerlijke zaken (zoals contact met de politie of rechtbank), niet meer naar een fysieke locatie hoeft te gaan. En ook als u een verhuizing door wilt geven aan de gemeente Den Haag, gaat dit makkelijker met een DigiD.

Schriftelijk kan het ook, maar dan moet u zowel een formulier, een kopie van uw ID-bewijs en een kopie van het bewijs van uw nieuwe adres uitprinten. Het verhuisformulier moet u dan invullen en samen met de overige documenten opsturen naar Publiekszaken van Gemeente Den Haag, Postbus 12620, 2500 DL Den Haag. De derde optie is om een afspraak te maken bij het stadhuis Spui of het stadskantoor Leyweg. Ook dan moet u een ID-bewijs en bewijs van bewoning met u mee nemen.

Het beste is om de adreswijziging uiterlijk een week voor de verhuizing door te geven, omdat u anders misschien nog niet op tijd officieel ingeschreven bent op uw nieuwe adres. Een wijziging kan namelijk tot een week duren om verwerkt te worden bij de gemeente.

Verhuizing doorgeven aan bedrijven, vrienden en familie

Aan wie moet u een verhuizing naar Den Haag nog meer door geven? Naast dat u natuurlijk uw adres moet doorgeven bij de gemeente Den Haag om te zorgen dat de overheid u kan bereiken voor belangrijke zaken, zijn er genoeg andere instanties waar uw adres geüpdatet zal moeten worden. Denk hier bij aan uw sportclubs, zorginstanties, en verzekeringen. Maar bovenal natuurlijk familie en vrienden. Wie u uw verhuizing doorgeeft in uw persoonlijke leven, en hoe u het doorgeeft, daar kunnen wij weinig over zeggen, omdat dit natuurlijk per persoon anders is. Wel is het af te raden om uw nieuwe (en oude) adres op uw openbare social media accounts te zetten, omdat bijvoorbeeld inbrekers hier wellicht misbruik van willen maken.

Waar wij u wel mee kunnen helpen, is een lijst samenstellen van alle instanties waarvoor het noodzakelijk is dat uw nieuwe adres daar bij bekend is als u gaat verhuizen. Daarom hebben we hieronder de belangrijkste soorten bedrijven en instanties voor u op een rijtje gezet, aan wie u absoluut niet moet vergeten om uw nieuwe adres door te geven.

 • Uw energieleverancier. Neem contact op met uw leverancier voor de makkelijkste manier, vergelijk uw huidige en toekomstige woonsituatie en ga na of uw huidige abonnement misschien wel goedkoper kan bij uw nieuwe woning. Bekijk hier de meest actuele aanbod en hoogste welkomstkortingen van energie leveranciers die in de markt beschikbaar zijn hier.
 • Waterbedrijf Dunea. Als u verhuist moet u dit doorgeven bij Dunea, het bedrijf dat het drinkwater in Den Haag en omstreken verzorgt. Dit kunt u doen op de website van Dunea. Maakt u zich geen zorgen: uw woningen komen in Nederland nooit zonder drinkwater te zitten als u dit vergeet of als u hiermee een foutje maakt.
 • Huisarts of tandarts. Mocht uw vorige huisarts of tandarts te ver weg zijn van uw nieuwe adres, kunt u op websites als nl en tandarts.nl een nieuwe praktijk uitkiezen. Ga na of deze bij uw verzekering gedekt wordt.
 • Eventuele overige zorginstanties, zoals een psychiater of fysiotherapeut. Dit kan via de gemeente automatisch geüpdatet worden door de verzekering, maar een extra controle is aanbevolen.
 • Uw bank, om te voorkomen dat belangrijke informatie over uw geldrekening en betalingspassen niet bij de verkeerde mensen wordt bezorgd.
 • Uw internet, televisie en telefoonprovider. De meeste providers raden aan om dit minstens drie weken van te voren te regelen, omdat het enige tijd kan duren voordat de aansluiting bij uw nieuwe woning wordt geleverd en het nieuwe abonnement wordt geactiveerd. Bekijk hier de meest actuele aanbod en scherpste prijzen van internet, televisie en telefoonproviders.
 • Uw werkgever of opleiding.
 • De scholen en sportclubs van uw kinderen.
 • Abonnementen en lidmaatschappen als ANWB, OV-chipkaart, sportverenigingen, uw vakbond en niet te vergeten, de loterij.
 • Kranten, tijdschriften en de bibliotheek.
 • Webshops, bijvoorbeeld Bol.com, Coolblue, Wehkamp, of Zalando. Om dit te doen gaat u naar uw accountinstellingen van desbetreffende site, en verandert u daar uw standaard bezorgadres. Let er op dat u in de toekomst niet per ongeluk uw oude adres invult op bestelpagina’s!
 • Woont u al in gemeente Den Haag en heeft u voor uw auto een parkeervergunning? Ook als u binnen hetzelfde parkeervergunninggebied blijft wonen, moet u uw adreswijziging doorgeven. Verhuist u naar een ander parkeervergunninggebied of naar een gebied waar geen vergunning nodig is, dan moet u uw oude parkeervergunning opzeggen en eventueel een nieuwe aanvragen voor uw nieuwe adres. Dit alles kunt u makkelijk vinden op deze pagina van de gemeente Den Haag.

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.

Benodigde vergunningen bij verhuizing Den Haag

Is er een vergunning nodig bij verhuizingen in Den Haag? Bij een verhuizing zijn vooral in grote steden vaak vergunningen nodig, omdat het bij een verhuizing in Den Haag voor ons bijvoorbeeld niet altijd mogelijk is om ons aan alle verkeersregels te houden. In sommige gedeeltes van de stad mag je bijvoorbeeld niet zomaar in rijden met een (kleine) vrachtwagen of verhuisbus. Ook hebben niet alle huizen een weg voor de deur die geschikt is voor ons materiaal. Hier bij kunt u denken aan verhuisliften of transport busjes, die niet door krappe steegjes passen en dus via een andere weg een ingang naar uw nieuwe huis moeten hebben.

Gelukkig is de gemeente Den Haag erg flexibel als het neer komt op verhuizingen, en kunnen verhuisbedrijven zo ongeveer vrij hun gang gaan. In principe betalen wij als uw verhuisbedrijf, en dus ook u als klant, niet voor het plaatsen van een verhuiswagen of verhuislift. Wij moeten het alleen doorgeven wanneer we een verhuislift voor langere tijd op een stoep plaatsen, maar of we dit moeten doen of niet weten we zo gauw we een offerte voor u hebben afgerond en het plan voor de verhuizing duidelijk is, voor zowel de klant als voor ons.

Melding van werkzaamheden nodig bij verhuizingen Den Haag

Bij verhuizingen kan het in een enkel geval echter wel zo zijn, dat wij een straat in mogen rijden waar we normaal gesproken niet zouden mogen komen met onze voertuigen. Zo kan het zijn dat uw huis in een voetgangersgebied ligt, of het huis dus niet goed bereikbaar is vanaf de openbare weg, en wel vanaf een fietspad of een voetpad. We moeten dan dus een fietspad of voetpad op rijden met onze verhuiswagen, om het verhuizen naar Den Haag makkelijk te maken. In zo’n geval moeten wij dit melden bij de gemeente Den Haag. In tegenstelling tot veel andere steden is dit allemaal gratis.

Verhuizen Den Haag

Waarom verhuizen met onze verhuisservice Den Haag?

Zelfstandig verhuizen Den Haag

Zelfstandig verhuizen naar Den Haag klinkt misschien heel aantrekkelijk: het lijkt goedkoper, u heeft meer vrijheid in het doen en laten tijdens de verhuizing, en u hoeft niet alles ver van te voren te plannen. Dat lijkt allemaal wat stress en paniek te besparen. Ook vinden mensen het vaak niet fijn dat verhuizers te maken krijgen met al uw privé spullen, zo vindt niet iedereen het prettig om professionals hun hele inboedel toe te vertrouwen. Niet alleen vanwege privacy, maar omdat mensen vaak denken dat ze met hun eigen spullen toch net altijd iets voorzichtiger zullen zijn tijdens het inpakken en gedurende het transport.

Echter, als u wel eens zelf heeft verhuisd, weet u dat de verhuizing vaak erg tegen kan vallen. Ook al denkt u nog zo klein te wonen en helemaal niet zo veel spullen te hebben, tijdens het inpakken lijkt het altijd al vele malen meer dan het is en als de dag zelf is aangekomen, bent u sneller dan u denkt moe van het tillen en heen en weer rijden. Een verhuisbusje moet u waarschijnlijk ergens huren, niet iedereen kan zo’n groot ding makkelijk besturen, en ook zijn de meeste mensen niet gemaakt om de hele dag door zware verhuisdozen heen en weer te sjouwen. Het tillen van zware, kostbare objecten wordt er niet makkelijker op als u bedenkt dat alle schade die er bij komt kijken, voor uw eigen rekening zal komen, omdat er bij de meeste mensen doorgaans geen verzekering is afgesloten die schade bij een verhuizing dekt. Daarom raden wij van Select Movers ook sterk af om dure objecten zelf te vervoeren, aangezien u natuurlijk wil vermijden dat er schade ontstaat aan deze objecten. Ook is het voor uw eigen gezondheid niet bevorderlijk om bijvoorbeeld een piano naar de vierde verdieping van een flat te tillen, het komt namelijk wel eens voor dat mensen hier door een blessure of verwonding oplopen. Dit is natuurlijk niet wenselijk.

Het verhuisbusje dat u huurt bij een verhuizing is ook lang niet altijd makkelijk te besturen, en zeker bij verhuizingen in een drukke stad als Den Haag, is het noodzakelijk dat de auto zo dicht mogelijk bij een ingang van uw huis komt te staan. Het manoeuvreren van zo’n bakwagen is niet iets wat bij iedereen van een leien dakje af gaat. Dit kan dus ook problemen opleveren voor uw veiligheid, de veiligheid van mensen om u heen, en het kan misschien schade veroorzaken aan de omgeving óf aan de gehuurde wagen. Kosten die hier bij komen kijken worden vaak niet verzekerd. En u moet er al helemaal niet aan denken dat één van de vrienden of familieleden die u heeft gevraagd of ze mee konden helpen, zichzelf verwondt of blesseert tijdens het tillen van een zware bank, piano, televisie, of noem maar op.

Professioneel verhuisbedrijf Den Haag inhuren

Logistiek en verhuizing zijn geen makkelijke vakken, en daarom raden wij van Select Movers u aan om hulp aan te nemen van onze gemotiveerde professionals. Dit kost maar een beetje meer dan een zelfstandige verhuizing, en het brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Een aantal van die voordelen zullen wij even voor u op een rijtje zetten, om duidelijkheid te creëren over onze operatie en waarom het meestal logischer en verantwoorder is om te verhuizen met een verhuisbedrijf.

Kosten verhuisservice Den Haag

Als u zelfstandig gaat verhuizen, denkt u vaak alleen de verhuisbus te hoeven huren, en verder niet tegen onverwachtse kosten aan loopt. In een ideale wereld klopt dit, en betaalt u alleen de huurkosten van de bus en de benodigde benzine. Maar wij horen vaak van onze klanten, dat de reden dat ze ons hebben ingehuurd, is dat ze iemand kennen die hun verhuizing zelf had gedaan, en niet alles helemaal goed ging. Er hoeft maar één ding kapot te vallen, bijvoorbeeld een televisie, en dan zijn de extra kosten die een verhuisbedrijf u verrekent vaak al overschreden.

Doordat onze professionals zo veel vertrouwen hebben in hun eigen operatie, en er van overtuigd zijn dat ze niets kapot zullen maken, verzekert Select Movers uw hele inboedel standaard tot wel 100.000 euro! Deze belofte is gebaseerd op de nieuwwaarde van de producten en objecten die u door ons laat verhuizen. Dus in plaats van zelfstandig een enorme flatscreen tv te verhuizen, hem los achter in de auto te leggen, en verbaasd op te kijken als het scherm gebarsten is tijdens het uitladen, kunt u nu gewoon zorgeloos ons al het werk laten doen. Met de geruststellende gedachte dat wij uw televisie naar Den Haag verhuizen, u er zelf niets voor hoeft te doen… En mochten wij voor de eerste keer in onze geschiedenis een fout maken waardoor de televisie kapot gaat, dan hoeft u niet te stressen. Wij vergoeden dan namelijk de hele televisie. Dit geldt uiteraard voor alle soorten meubels, elektronische apparaten, huishoudelijke machines en alles wat u maar kunt bedenken.

Niet alleen besparen wij u dus heel veel moeite door onze sterke kerels het zware werk te laten verrichten, we nemen ook nog alle stress weg op het gebied van de kosten van uw inboedel. Onze verhuisservice in Den Haag is zelfverzekerd genoeg om te zeggen dat er niets kapot gaat, en daarom beloven we dat als er wel iets kapot gaat door onze schuld, wij alle kosten vergoeden. Om te weten te komen wat uw verhuizing precies gaat kosten, hoe we te werk gaan en wat u nodig heeft, kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op, en hebben tijd voor al uw vragen omtrent uw verhuizing in Den Haag. We hopen dat u enthousiast bent over onze diensten en we u kunnen helpen als u gaat verhuizen naar Den Haag!

Alles kort samengevat

Waarom verhuizen naar Den Haag?

 • Den Haag is een hele mooie, gezellige, internationale stad die vol zit met bekende en minder bekende culturen.
 • Den Haag ligt nabij de stranden van Scheveningen, midden in de Randstad en er is dus veel te doen in de stad en omgeving.
 • De voorzieningen in Den Haag zijn uitstekend, er zijn veel scholen, sportclubs, en nog veel meer.
 • De ligging in de Randstad zorgt er voor dat er veel werkgelegenheid is in Den Haag.

Aan wie een verhuizing naar Den Haag doorgeven?

 • U moet uw verhuizing doorgeven aan de gemeente Den Haag. Het snelst is online met DigiD.
 • Uw verhuizing ook doorgeven aan vrienden en familie; doe dit verantwoord en zet dit niet openbaar op internet!
 • Belangrijk is om bedrijven en instanties waarbij u staat ingeschreven, op de hoogte te stellen van uw verhuizing naar uw nieuwe adres in Den Haag. De belangrijkste bedrijven staan op een rijtje, eerder op deze pagina.
 • Als u al in Den Haag woont en een parkeervergunning hebt, moet u uw adreswijziging doorgeven als u in het zelfde parkeergebied blijft wonen.
 • Als u al in Den haag woonde en naar een ander parkeergebied gaat verhuizen, moet u uw oude parkeervergunning opzeggen en een nieuwe aanvragen voor uw nieuwe woonadres.
 • Als u van buiten Den Haag komt en in een parkeervergunningsgebied komt te wonen, moet u een parkeervergunning aanvragen als u op straat in de buurt van uw huis wilt parkeren.

Verhuizen Den Haag benodigdheden

 • Verhuisbedrijven hebben in de gemeente Den Haag vrij spel.
 • Wij hoeven dus geen ingewikkelde vergunningen aan te vragen.
 • Daardoor hoeft u ons geen lastige blauwdrukken en plattegronden van de omgeving van uw huis op te sturen zodat wij vergunningen kunnen aanvragen;
 • Dit bespaart veel tijd, geld en moeite en maakt een verhuizing naar Den Haag makkelijker.

Waarom verhuisbedrijf inhuren – Den Haag

 • Onze professionals hebben een perfecte reputatie en zorgen er voor dat uw spullen onbeschadigd van punt A naar punt B komen.
 • Uw inboedel is verzekerd tot 100.000 euro! Schade die wij aan richten aan uw dure goederen wordt dus door ons vergoed.

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.