Verhuizen Breda

Verhuizen Breda

Verhuizen in Breda: Voorbereidingen, goedkoop verhuizen in Breda, studenten verhuizingen, en nog veel meer. Gaat u binnenkort verhuizen in Breda, of verhuist u naar Breda toe? Een verhuizing naar Breda kan lastig lijken, en vaak zien wij dat mensen verhuizen spannend vinden. Het verhuizen is moeilijk om je op voor te bereiden en daardoor raken veel mensen in paniek als ze weten dat ze binnenkort een verhuizing te wachten staat. Ook willen veel mensen weten of goedkoop verhuizen naar Breda ook mogelijk is, of komen bij het verhuizen naar de gemeente Breda hele hoge kosten kijken? Kunnen studenten verhuizen met een budget verhuisdienst in Breda? 

Het voorbereiden van een verhuizing is voor iedereen altijd lastig, ook als u gaat verhuizen in of naar het mooie Breda. Er komen veel vragen kijken bij het verhuizen, zoals: Kan ik in Breda goedkoop verhuizen? Wat kost een ouderen verhuizing in Breda? En wat moet ik doen qua voorbereiding voor een verhuizing in Breda? Als u binnenkort gaat verhuizen en u weet nog niet helemaal wat u precies moet doen voor uw verhuizing, of het nou gaat over de voorbereiding of als u vragen heeft over de dag van het verhuizen zelf; wees niet bang. In dit artikel leggen wij u uit waar u zo al op moet letten bij een verhuizing in Breda, of als u gaat verhuizen van een andere gemeente naar de gemeente Breda.

Verhuizen Breda

Waarom verhuizen naar Breda?

Breda is een van de oudste en gezelligste steden van Nederland. Gelegen in het westen van de provincie Noord-Brabant. Ooit was Breda de voornaamste en meest ontwikkelde stad van Brabant, en het was vroeger van groot strategisch belang. Dat komt doordat de stad vroeger omringd was door kasteelmuren, of te wel vestingwallen. Dit is nog steeds terug te zien in Breda, want tegenwoordig is de stad nog steeds de plek waar het hoofdkantoor van de luchtmacht gevestigd is. Daarnaast vind je in Breda de KMA (Koninklijke Militaire Academie). 

De stad is in de tweede wereldoorlog redelijk goed bewaard gebleven, waardoor het middeleeuwse imago goed intact is in de 21ste eeuw. De stad kent zoals vele Nederlandse steden een Grote Markt midden in de binnenstad. Hier zijn alle oude straten en prachtige gebouwen aan verbonden en aan de Grote Markt van Breda vind je de Onze Lieve Vrouwekerk (ook wel Grote Kerk) genoemd. Als u naar Breda gaat verhuizen en u weet nog niet waar u heen moet om in hartje Breda te staan, dan weet u het nu. Breda is oorspronkelijk natuurlijk katholiek, waardoor er veel mooie kerken te vinden zijn in de stad. Bijvoorbeeld de Sint-Catharinakapel, de Waalse Kerk, de Sint-Joostkapel of de Sint-Antoniuskathedraal. 

Naast deze historische binnenstad kent Breda nog tien wijken. Veel daar van zijn gewoon genoemd naar de geografische ligging, zoals Breda Zuid-Oost en Breda Noord. Daarnaast zijn er nog de wijken Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek en Teteringen. De meeste wijken in Breda zijn divers in zowel de samenstelling van de bevolking, als het inkomen van de bewoners. In het zuiden van Breda wonen over het algemeen de mensen met het hoogste gemiddelde inkomen, en in het Noorden is het gemiddelde inkomen gemiddeld het laagst van Breda. Echter zijn er overal in de stad mooie grote huizen te vinden, en niet ver er vandaan staan dan weer wijken met arbeiderswoningen. Als u naar Breda verhuist wordt u dus gelukkig niet ingedeeld op arm of rijk, omdat je overal bijna wel kan wonen met zowel een hoog als laag inkomen. Het is wel handig om te weten in welke wijk u woont, want dingen als een parkeervergunning en eventuele kosten voor verhuisdiensten kunnen verschillen per wijk of stadsdeel. De hele stad Breda staat er met zijn ruim 180 duizend inwoners om bekend dat het er ‘Brabants gezellig’ is, dus u kunt er zeker van zijn dat u een hartelijk ontvangst krijgt in uw nieuwe woning!

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.

Wat voorbereiden voor een verhuizing naar Breda?

U weet het eindelijk zeker, u gaat verhuizen. Uw nieuwe huis in Breda is gekocht, gehuurd of wat dan ook en uw verhuizing gaat nu echt door. Reden voor een feestje, maar ook reden natuurlijk om het een en ander voor te bereiden, want een verhuizing is niet alleen het slepen van al uw spullen. Er komt ook een heleboel werk bij kijken wat te maken heeft met administratie, het informeren van bekenden en bedrijven over uw nieuwe adres, en nog veel meer waar u zelf misschien niet eens aan denkt. Als u uit een rustig Brabants boeren dorp komt, weet u misschien wel helemaal niet wat een parkeervergunning is. Of u heeft geen idee hoe u eigenlijk uw nieuwe woonadres door moet geven aan de gemeente waar u momenteel nog ingeschreven staat. En hoe zit het nou met het inpakken bij zo’n verhuizing? Wat kost zoiets eigenlijk in z’n geheel? Al deze dingen en nog veel meer bespreken wij voor u in dit artikel.

Uw verhuizing doorgeven aan de gemeente

Het eerste wat u moet doen als u gaat verhuizen is altijd uw verhuizing doorgeven aan de gemeente. Dit kan in dit geval op twee manieren; online of met een afspraak bij de gemeente. Online is veel sneller en makkelijker, maar hiervoor heeft u wel een DigiD nodig. Een DigiD is een handig hulpmiddel dat van pas komt als u zaken van de overheid wilt regelen, zoals uw belastingaangifte of in dit geval het doorgeven van een adreswijziging bij uw nieuwe gemeente. U kunt het aanvragen op Digi-D.nl.

Online een verhuizing doorgeven aan de gemeente Breda doet u via deze link. Er zijn hier bij een aantal dingen waar u rekening mee moet houden:

 • Maximaal 4 weken voor de officiële verhuisdatum, en minimaal 5 dagen na de verhuisdatum.
 • Als u het later doorgeeft, kan het zijn dat u belangrijke post nog op uw oude adres ontvangt, omdat de verhuizing dan pas wordt ingeschreven op de dag dat de aangifte is gedaan.
 • U kunt controleren of de wijziging gelukt is op de website mijn.overheid.nl.
 • Geef altijd honderd procent juiste persoonlijke gegevens op aan de gemeente als u uw nieuwe adres doorgeeft. Deze gegevens worden namelijk door allerlei instanties en overheidsorganisaties gebruikt, van de belastingdienst tot aan de leerplichtambtenaar.
 • Uw oude gemeente wordt automatisch geïnformeerd over uw verhuizing, dus u hoeft niet meer langs uw oude gemeente om uw adreswijziging door te geven. 

Een verhuizing of adreswijziging doorgeven zonder DigiD is ook mogelijk. Als u geen DigiD heeft kunt u bellen met de gemeente via telefoonnummer 14 076. U maakt dan een afspraak met de gemeente en kunt dan langskomen om uw gegevens te verifiëren, omdat dat niet mogelijk is via de telefoon. U moet altijd een geldig identiteitsbewijs (in dit geval is dat geen rijbewijs) mee nemen naar het loket, maar ook een bevestiging van inschrijving bij uw nieuwe adres. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een koopakte, huurcontract of overeenkomst van inwoning. Dit kunt u krijgen van de makelaar, verhuurder of huurbaas, of de hoofdbewoner in het geval van een gedeelde voordeur. De gemeente vertelt u aan de telefoon wat u hier precies mee moet doen en waar u dit vandaan kan krijgen.

Verhuizer Breda

Verhuizing doorgeven aan vrienden en familie

Als u gaat verhuizen naar Breda, wilt u natuurlijk wel dat uw vrienden en familie hierover geïnformeerd worden. Naast dat de gemeente en dus de overheid uw nieuwe adres uiteraard moeten weten, is het ook van groot belang dat u uw naasten informeert over uw nieuwe woonplaats. Anders komen de verjaardagskaarten en uitnodigingen voor bruiloften aan op het verkeerde adres, en dat kan natuurlijk niet. Wij bepalen niet voor u wie u allemaal vertelt over uw nieuwe adres, en we gaan zeker niet uw uitnodigingen voor de housewarming voor u versturen. Maar we kunnen u wel een paar tips geven.

 • Zet nooit uw adres op openbare internet pagina’s! Dat is niet verantwoord en kan leiden tot criminelen of inbrekers als u verhuist. 
 • Dus GEEN Facebook, Twitter of een openbaar Instagram account. 
 • Wat u wel kunt doen is op deze platformen zetten dat u bent verhuisd, en dat de mensen die uw nieuwe adres in Breda graag willen weten om bijvoorbeeld een kaartje te sturen, u een privé bericht sturen om te vragen waar u gaat wonen. 
 • Of nog beter en veiliger: zeg dat ze u moeten bellen of appen. Dat is de enige manier waarop u zeker weet dat u uw adres niet per ongeluk aan de verkeerde mensen geeft.
 • Een andere mogelijkheid is een massa bericht op Whatsapp. Hier bij typt u maar een keer uw bericht en kunt u alle contacten die het bericht moeten ontvangen, aanvinken in een lijst.

Verhuizing doorgeven aan bedrijven

De gemeente weet van uw nieuwe woning in Breda, de kerstkaarten van bijvoorbeeld uw grootouders gaan niet per ongeluk verkeerd terecht komen, maar dan het lastigste: welke bedrijven moet u informeren over uw aanstaande verhuizing naar Breda? Dat is een hele lastige vraag waar u uren over na kunt denken. De kans is dan zeer groot dat u alsnog wel een of twee bedrijven of instanties waar u bij staat in geschreven over het hoofd ziet. Dat is nou eenmaal menselijk, maar u moet er natuurlijk niet aan denken dat uw bankgegevens verkeerd belanden, of u hele belangrijke post van de loterij misloopt. Gelukkig hebben wij een lange lijst opgesteld met bijna alle bedrijven en belangrijke organisaties die absoluut onmisbaar zijn als u uw adres gaat wijzigen, zodat u zelf niet meer uren loopt te piekeren. 

 • Uw energieleverancier. Neem contact op met uw leverancier voor de makkelijkste manier, vergelijk uw huidige en toekomstige woonsituatie en ga na of uw huidige abonnement misschien wel goedkoper kan bij uw nieuwe woning. Bekijk hier de meest actuele aanbod en hoogste welkomstkortingen van energie leveranciers die in de markt beschikbaar zijn. Zo kunt u kosten besparen.
 • Waterbedrijf Brabant Water. Uw drinkwater provider moet ook uw adreswijziging ontvangen. Dit is zodat de facturering nog klopt en u niet tegen onverwachte kosten aan komt te zitten van het watergebruik in uw oude huis. Hier doet u een verhuizing doorgeven aan Brabant Water. Maakt u zich geen zorgen: uw woningen komen in Nederland nooit zonder drinkwater te zitten als u dit vergeet of als u hiermee een foutje maakt.
 • Huisarts of tandarts. Mocht uw vorige huisarts of tandarts te ver weg zijn van uw nieuwe adres, kunt u op websites als kiesuwhuisarts.nl en tandarts.nl een nieuwe praktijk uitkiezen. Ga na of deze bij uw verzekering gedekt wordt. 
 • Eventuele overige zorginstanties, zoals een psychiater of fysiotherapeut.
 • Verzekeraars. Dit kan via de gemeente automatisch geüpdatet worden door de verzekering, maar een extra controle is aanbevolen.
 • Uw bank, om te voorkomen dat belangrijke informatie over uw geldrekening en betalingspassen niet bij de verkeerde mensen wordt bezorgd.
 • Uw internet, televisie en telefoonprovider. Regel dit ruimschoots voor u verhuist, want het kan tot wel drie weken duren voor uw internetverbinding bezorgd wordt, geïnstalleerd is en geactiveerd wordt door het desbetreffende bedrijf. Bekijk hier de meest actuele aanbod en scherpste prijzen van internet, televisie en telefoonproviders.
 • Uw werkgever of opleiding.
 • De scholen en sportclubs van uw kinderen.
 • Abonnementen en lidmaatschappen als ANWB, OV-chipkaart, sportverenigingen, uw vakbond en niet te vergeten, de loterij.
 • Kranten, tijdschriften en de bibliotheek. 
 • Webshops, bijvoorbeeld Bol.com, Coolblue, Wehkamp, of Zalando. Om dit te doen gaat u naar uw accountinstellingen van desbetreffende site, en verandert u daar uw standaard bezorgadres. Let er op dat u in de toekomst niet per ongeluk uw oude adres invult op bestelpagina’s! 
 • U moet een nieuwe parkeervergunning voor Breda aanvragen, of het adres van uw huidige vergunning wijzigen. Hierover leest u hieronder meer. 

Weet u niet bij welk bedrijf u staat ingeschreven voor bijvoorbeeld de elektriciteit of telefoon provider? Kijk dan even in uw e-mail inbox. Daar vindt u vast wel ergens een reclamemail van een van deze bedrijven. Google dan bijvoorbeeld eventjes op ‘adres wijzigen [naam van bedrijf]’, zo weet u het snelst hoe het doorgeven van uw verhuizing naar Breda moet per bedrijf!

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.

Parkeervergunning bij verhuizing Breda: Wat te doen?

Wat moet u doen voor een parkeervergunning in Breda? Breda is een drukke, ouderwetse stad die niet zoals Amerikaanse megasteden er voor is gemaakt om zo veel mogelijk auto’s aan te kunnen. Daarom is er net zoals in veel andere oude steden in Nederland betaald parkeren ingevoerd in de meeste wijken van Breda. Dit vermindert de parkeerdruk in Breda en zorgt voor een gezelliger straatbeeld met minder vervuilende auto’s en meer ruimte voor mens en natuur. Echter heeft u waarschijnlijk gewoon een auto nodig als u hier gaat wonen, dus als u gaat verhuizen moet u een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente Breda. Dit echter alleen in wijken waar betaald parkeren van toepassing is. Voor de eerste auto die u wilt parkeren vraagt u een basisvergunning aan, en voor elke volgende auto heeft u een extra jaarvergunning nodig. Om een basis parkeervergunning te krijgen, zijn er een paar voorwaarden waar u, uw woning, of uw auto aan moeten voldoen:

 • U heeft op uw eigen woonterrein geen parkeergelegenheid, zoals een oprit of garage. Dit wordt gecontroleerd bij de aanvraag van uw parkeervergunning door de gemeente Breda.
 • De vergunning wordt verstrekt op basis van kenteken, dus niet op persoon.
 • Een basisvergunning is beperkt tot 1 per huishouden.
 • Alleen de wettelijke eigenaar van het voertuig kan een vergunning aanvragen. Leent u dus bijvoorbeeld een oude auto van uw opa en oma, dan kunt u de parkeervergunning in Breda niet aan vragen.
 • Voor een leaseauto of auto van de zaak heeft u een leaseverklaring of houderschapsverklaring nodig om de vergunning aan te vragen.

Een jaarvergunning heeft aanvullende voorwaarden:

 • U heeft een basisvergunning voor de eerste auto of de eerste auto staat geregistreerd voor parkeren op eigen terrein.
 • De jaarvergunning is voor de tweede, derde en vierde auto waarvan het kenteken op uw adres geregistreerd staat. 
 • Een jaarvergunning loopt altijd tot en met februari. Vanaf 1 januari is het mogelijk om een nieuwe aan te vragen voor uw voertuigen.
 • Het kan zijn dat het vergunninggebied vol is. Voorrang wordt uiteraard verleend aan hen die geen eigen parkeergelegenheid hebben en nog geen basisvergunning hebben, dus uw buurman krijgt bijvoorbeeld eerder een vergunning voor zijn eerste auto dan u voor uw vierde. 

U kunt uw parkeervergunning aanvragen bij het parkeerloket van de gemeente Breda. Hier heeft u ook een DigiD voor nodig. Alternatief is natuurlijk een afspraak maken met de gemeente op nummer 14 076. Neem dan uw kentekenbewijs en een geldig identificatiebewijs mee naar het loket! Ook als u al in Breda woont en al een parkeervergunning heeft, kunt u het adres van uw parkeervergunning wijzigen op het P-loket van gemeente Breda.

Verhuisbedrijf Breda

Budget verhuizingen in Breda

Verhuizen op een budget in Breda is zeker mogelijk met Select Movers. Wij bieden tot wel 30% lagere prijzen dan concurrenten, en door onze vooruitstrevende manier van denken en onze specialistische en ervaren medewerkers bieden wij niet alleen de laagste prijzen, maar ook een ongeëvenaarde kwaliteit bij uw goedkope verhuizing. Een studenten verhuizing wordt ineens een verhuisservice waar je u tegen zegt, want door onze slimme tools om de kosten te verminderen hoeven we niet meer in te leveren op onze goede service. Hoe zorgen wij voor de laagste prijzen? Dat leggen we aan u uit.

Handige tools bij budget verhuizingen om goedkoop te verhuizen in Breda

Wij maken gebruik van handige tools om goedkope studentenverhuizingen en budget verhuizingen mogelijk te maken voor iedereen. Bij veel verhuisbedrijven in Breda komt het personeel nog langs bij de klant een paar dagen voor het verhuizen echt van start gaat. Dit is dan om te kijken naar eventuele obstakels en moeilijkheden bij de verhuizing, maar soms ook om de hoeveelheid spullen in te meten om zo in te kunnen schatten hoeveel ruimte in de verhuiswagens er nodig is. Wij maken daarentegen gebruik van een handige online tool, onze m3 calculator, om goedkoop verhuizen in Breda mogelijk te maken. Daarin geef je gewoon in een makkelijk internet programma aan hoeveel spullen je hebt van welke categorie. Zo kun je aanvinken dat je een groot klimtoestel voor kleine kinderen hebt, een grote klassieke vleugel, of een bankstel wat niet uit elkaar gehaald kan worden bij het verhuizen. Op basis van al deze gegevens berekent de computer dan hoeveel kubieke meter uw spullen in beslag nemen. Daardoor kunnen wij veel makkelijker een offerte opstellen, wat ons minder ingewikkeld rekenwerk kost en dus veel tijd bespaart. We weten precies wat we nodig hebben en zetten dus niet te veel mensen of hulpmiddelen in, maar gebruiken precies wat nodig is om alles veilig te laten verlopen.

Waarom verhuizen met Select Movers in Breda?

Select Movers past bij iedere verhuizing. Of u nou alleen een verhuislift wilt huren in Breda, of u gaat voor de volledige senioren verhuis service naar Breda waar bij wij alles van A tot Z aanpakken, voor iedereen is er een passende oplossing. Ons goed getrainde en ervaren personeel neemt geen enkel risico en uw inboedel loopt dan ook gegarandeerd geen schade op in het transport naar uw nieuwe woning in Breda. Daarom bent u bij ons standaard verzekerd tot 100.000 euro op uw verhuizing! Wij gebruiken alle mogelijke hulpmiddelen die nodig zijn om uw spullen en meubels veilig van A naar B te krijgen en sluiten hier bij geen enkel compromis. Toch weten wij door slimme inzichten en vooruitstrevende technieken onze prijzen zeer competitief te houden ten opzichte van andere verhuizers in en rond de stad Breda. Bent u overtuigd van onze diensten of wilt u gewoon bespreken wat de mogelijkheden voor u zijn? Vraag een offerte aan voor verhuizen naar Breda op. Wij hopen van u te horen en u binnenkort te verwelkomen in het gezellige Breda.

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.