Verhuizen Amsterdam

Verhuizen Amsterdam

Op deze pagina lees je alles over verhuizen naar Amsterdam; waar moet u op letten, wat te doen, parkeervergunningen, kosten en nog veel meer. Verhuisbedrijf Select Movers voorziet u graag van waardevolle informatie en wij kunnen uw verhuizing van A tot Z goedkoop uit handen nemen. Amsterdam is bij uitstek de grootste stad van Nederland. De hoofdstad telt inmiddels al ruim 872.000 trotse inwoners en ieder jaar zijn er weer tienduizenden mensen die verhuizen naar Amsterdam. Onder deze 872.000 mensen zitten maar liefst 177 nationaliteiten, wat Amsterdam een van ’s werelds meest diverse steden maakt qua inwoners en culturen. In de gouden eeuw, van 1600 tot 1700, werd Amsterdam een van de belangrijkste havensteden ter wereld. Het was toen het bruisende centrum van internationale handel. Dit zorgde er voor dat de architectuur van de stad enorm opbloeide, wat nog steeds terug te zien is in het hedendaagse straatbeeld. De zogenaamde Amsterdamse School was de voornaamste bouwstijl die in de renaissance als voorbeeld werd gezien voor de meest toonaangevende gebouwen in Nederlandse stadscentra, te herkennen aan de gotisch gedecoreerde, hoge voorgevels.

Na de gouden eeuw werd de stad gigantisch uitgebreid, en werden er vele groot uitgestrekte nieuwbouwwijken neergezet om aan de groeiende vraag naar woningen te voldoen. Tussen de jaren 1880 en 1920 verdubbelde hierdoor het inwoneraantal van de stad ruimschoots, van 320.000 naar 715.000. Toen was het nog heel makkelijk om een huis in Amsterdam te kopen of huren. Sindsdien zijn er ieder jaar tienduizenden mensen die naar Amsterdam verhuizen, en door de steeds strengere lokale wetten kan het heel moeilijk zijn om uit te vogelen wat je precies moet doen ter voorbereiding, en hoe je het meest efficiënt je spullen kunt verhuizen. Verhuisbedrijf Select Movers zet op deze pagina alles wat nodig is voor een vlotte en zorgeloze verhuizing op een rijtje, zodat verhuizen in Amsterdam voor u straks helder en gemakkelijk zal zijn!

Amsterdam verhuizers

Voorbereiding verhuizen Amsterdam

Verhuizen in Amsterdam kan heel ingewikkeld lijken, omdat vaak veel administratief werk vereist is voordat u volgens alle spelregels en wetten van Amsterdam in uw nieuwe huis kunt gaan wonen. Gelukkig lijken de meeste dingen lastiger dan ze zijn. Een aantal vragen die wij als verhuisbedrijf in Amsterdam vaak krijgen zijn bijvoorbeeld: 

– Hoe moet ik me inschrijven bij gemeente Amsterdam?
– Hoe zorg ik dat mijn adreswijziging goed doorkomt bij de overheid?
– Moet ik zelf zorgen dat ik aangesloten word bij de energieleveranciers?
– Moet ik bij verhuizen in Amsterdam ook mijn huisdieren opnieuw registreren?

Wij zullen u hier stap voor stap vertellen wat u moet doen als u gaat verhuizen in of naar Amsterdam. 

Verhuizing Amsterdam doorgeven

Kort samengevat:

 • U heeft nodig: DigiD, en mogelijk een bewijsstuk als een huurovereenkomst.
 • Indien u geen DigiD heeft, maak dan telefonisch een afspraak bij de gemeente.
 • U hoeft zich niet uit te schrijven bij uw vorige gemeente, soms wel het huurcontract opzeggen.
 • Huisdieren hoeven niet verplicht geregistreerd te worden.

Verhuizing doorgeven gemeente Amsterdam

Als u gaat verhuizen naar Amsterdam is het van groot belang dat u dit doorgeeft aan de gemeente. Dit is eenvoudig en simpel om te doen. U moet in ieder geval een DigiD hebben om de verhuizing digitaal door te kunnen geven. Soms is er naast een DigiD nog een bewijsstuk van de verhuizing nodig, zoals bijvoorbeeld een huurovereenkomst. Op deze pagina van gemeente Amsterdam kunt u checken wat u in uw specifieke situatie allemaal precies nodig heeft en kunt u ook gelijk de verhuizing naar Amsterdam doorgeven.

Heeft u geen DigiD? Het is handig om deze aan te vragen, omdat dit vaak goed van pas komt voor zaken als belasting regelen, afspraken maken bij de gemeente en nog veel meer. U kunt voor uw verhuizing naar Amsterdam een DigiD aanvragen op digid.nl. Als u geen DigiD wil aanvragen of hier simpelweg niet de tijd of middelen voor hebt, kunt u natuurlijk altijd een afspraak inplannen bij de gemeente Amsterdam om uw verhuizing door te geven. 

Als u uit een andere gemeente komt, is het niet nodig om u bij uw oude gemeente uit te schrijven: dit wordt door de gemeenten onderling geregeld. In sommige gevallen is het wel nodig om de huurovereenkomst van uw vorige woning tijdig op te zeggen.

Hondenbelasting Amsterdam

Ooit was het in Amsterdam verplicht om honden in te schrijven bij de gemeente, omdat er toen hondenbelasting gevraagd werd. Deze belasting is sinds 2016 in Amsterdam afgeschaft. U hoeft voor uw huisdieren dus geen administratief werk te verrichten. 

Verhuizen Amsterdam

Aan wie verhuizing naar Amsterdam doorgeven?

U moet uw verhuizing naar Amsterdam niet alleen doorgeven aan de gemeente, maar ook is het natuurlijk wel zo handig dat uw vrienden en familie er van weten. Vooral voor bedrijven en instanties waar u regelmatig post van ontvangt is het handig om ze te laten weten dat uw adres gewijzigd is. Hoe dit moet verschilt per bedrijf of instantie, maar meestal kunt u googelen op “verhuizing doorgeven (naam van bedrijf)” en dan zal er in de meeste gevallen een geschikt formulier tevoorschijn komen. Bij bedrijven waarop u een online account heeft, kunt u waarschijnlijk ergens de informatie van uw account aanpassen. 

Hier een lijst van een aantal belangrijke bedrijven of instanties waarvoor het nodig is om uw adres te updaten bij een verhuizing naar Amsterdam:

 • Uw energieleverancier. Neem contact op met uw leverancier voor de makkelijkste manier, vergelijk uw huidige en toekomstige woonsituatie en ga na of uw huidige abonnement misschien wel goedkoper kan bij uw nieuwe woning. Bekijk hier de meest actuele aanbod en hoogste welkomstkortingen van energie leveranciers die in de markt beschikbaar zijn. Zo kunt u kosten besparen.
 • Waterbedrijf Waternet. In Amsterdam krijgt u drinkwater van Waternet. Als u uit de regio Amsterdam komt en dus al klant bent bij Waternet, kunt u hier uw adreswijziging doorgeven aan Waternet. Mocht u uit een heel ander deel van Nederland komen, dan kunt u hier kijken wat uw huidige waterbedrijf is, en dient u zich daar voor uit te schrijven. Geen stress: uw nieuwe huis komt niet zonder drinkwater te zitten als u een foutje maakt in deze administratie.
 • Huisarts of tandarts. Mocht uw vorige huisarts of tandarts te ver weg zijn van uw nieuwe adres, kunt u op websites als kiesuwhuisarts.nl en tandarts.nl een nieuwe praktijk uitkiezen. Ga na of deze bij uw verzekering gedekt wordt. 
 • Eventuele overige zorginstanties, bijvoorbeeld een psychiater of fysiotherapeut.
 • Verzekeraars. Wordt vaak doorgegeven door gemeente, maar voor de zekerheid checken is verstandig.
 • Uw bank.
 • Uw internet, televisie en telefoonprovider. Regel dit ruimschoots voor u verhuist, want het kan tot wel drie weken duren voor uw internetverbinding bezorgd wordt, geïnstalleerd is en geactiveerd wordt door het desbetreffende bedrijf. Bekijk hier de meest actuele aanbod en scherpste prijzen van internet, televisie en telefoonproviders.
 • Uw werkgever of opleiding.
 • Abonnementen en lidmaatschappen als ANWB, OV-chipkaart, sportverenigingen, uw vakbond en niet te vergeten, de loterij.
 • Kranten, tijdschriften, en de bibliotheek.
 • Webshops, bijvoorbeeld Bol.com, Coolblue, Wehkamp of Zalando. Om dit te doen gaat u naar uw accountinstellingen van desbetreffende site, en verandert u daar uw standaard bezorgadres. Let er op dat u in de toekomst niet per ongeluk uw oude adres invult op bestelpagina’s!

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.

Parkeervergunning nodig in Amsterdam (eigen auto)

Parkeervergunning nodig bij uw verhuizing naar Amsterdam of niet? Amsterdam is absoluut geen autostad, en fietsers domineren al sinds de jaren ‘80 het straatbeeld. Boodschappen worden gedaan op de fiets, ouders brengen hun kinderen wandelend of in de bakfiets naar school en de rode fietspaden staan zwart van de studenten. Inwoners van de stad hebben eigenlijk al geluk als ze hun auto ergens in de buurt van hun huis kunnen parkeren. Voor nieuwe bewoners is het ook nog maar de vraag of ze bij hun nieuwe woning een parkeervergunning krijgen in Amsterdam, omdat de stad om verkeersdrukte te voorkomen maar een bepaald aantal auto’s per wijk toe staat. Heeft u een eigen parkeergelegenheid bij uw woning in Amsterdam? Dan is het natuurlijk sowieso toegestaan om daar een auto neer te zetten. Het verschilt per gebied hoeveel vergunningen er voor een huishouden kunnen worden afgegeven. Op deze pagina van gemeente Amsterdam kunt u een vergunning aanvragen, of gewoon controleren of u een vergunning aan moet vragen. 

Speciale vergunningen voor verhuizingen in Amsterdam

Als uw nieuwe huis in Amsterdam aan een krappe weg ligt, aan een eenrichtingsweg, of een weg die uitsluitend toegankelijk is voor bewoners, kan het zijn dat u een speciale vergunning nodig heeft om onze verhuisservice legaal u te laten helpen. We mogen zoals u begrijpt niet zomaar de hele weg af zetten om uw antieke boekenkast naar de bovenste verdieping te tillen met onze verhuislift. Ook is het niet zomaar toegestaan om parkeerplekken te gebruiken voor dingen als een verhuiswagen. Deze dienen dan eerst gereserveerd te worden. Er zijn 2 soorten speciale verkeersvergunningen die nodig kunnen zijn bij een verhuizing: een Tijdelijke Verkeersmaatregel (TVM) en een RVV-verkeersontheffing. Met deze twee regelingen kunt u als het ware een tijdelijke uitzondering krijgen van de normale verkeersregels die gelden in Amsterdam, of kunt u zelfs voor een bepaalde tijd een straat afzetten zodat wij u ongestoord kunnen helpen met verhuizen. De twee verschillende vergunningssoorten leggen we hieronder uit: 

Tijdelijke Verkeersmaatregel (TVM)

 • Met een Tijdelijke Verkeersmaatregel kunt u een weg af laten zetten, zodat onze verhuisservice dus zonder tegenliggers veilig en efficiënt kan werken. 
 • Ook kunt u met een TVM parkeervakken reserveren, zodat u er zeker van bent dat onze verhuisservice de verhuislift of verhuiswagen kwijt kan in de buurt van uw huis.
 • Een TVM dient minstens 7 dagen voor de verhuizing aangevraagd te worden. 
 • Kosten zijn per stadsdeel verschillend. Voor een verhuizing waarvoor u de weg moet afzetten wat één tot drie dagen duurt, betaalt u 200,-. 
 • Bij dit bedrag komen nog de kosten voor eventueel nodige verkeersborden. Dit is afhankelijk van uw situatie. 
 • Een TVM aanvragen voor Amsterdam kunt u doen op deze pagina van de gemeente Amsterdam.
 • Bij uw aanvraag dient u een situatieschets in te leveren. Wij zijn bereid om  u hier mee te helpen. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd wat voor voertuigen er gebruikt worden, of er eventuele ingangen van winkels verstrikt kunnen raken, en wat voor verkeersborden er nodig zijn. Om dit makkelijker te maken, kunt u een goede plattegrond van uw straat vinden op maps.amsterdam.nl.

Reglement Verkeerstekens en Verkeersregels-Ontheffing (RVV-ontheffing)

 • Met een RVV mag u ergens rijden waar dit normaal gesproken niet is toegestaan. Bijvoorbeeld over een stoep, fietspad of een gebied wat normaal gesproken met paaltjes is afgesloten. 
 • Een RVV is geen parkeervergunning. U mag met een RVV dus maximaal 10 minuten blijven staan. 
 • Bij uw aanvraag dient u een situatieschets in te leveren. Wij zijn bereid om u hier mee te helpen. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd wat voor voertuigen er gebruikt worden, of er eventuele ingangen van winkels verstrikt kunnen raken, en wat voor verkeersborden er nodig zijn. Om dit makkelijker te maken, kunt u een goede plattegrond van uw straat vinden op maps.amsterdam.nl.
 • Voor de aanvraag van een RVV moet u ook een kenteken inleveren waar de kosten op worden verrekend. Dit / deze kenteken(s) dienen op uw naam te staan of u dient deze voertuigen te huren met een lease contract. 
 • Een RVV aanvragen in Amsterdam kost 230 euro, om met 1 tot 5 voertuigen op dezelfde locatie te mogen rijden waar dit normaal gesproken niet is toegestaan.
 • RVV is aan te vragen op de website van gemeente Amsterdam.

Objectvergunning aanvragen Amsterdam

Naast deze twee verkeerstechnische vergunningen is er ook nog een objectvergunning. Dit kunt u nodig hebben als bijvoorbeeld uw oude huis wordt verbouwd, of u een muur uit uw nieuwe huis laat slopen. Dan kunt u een grote container ergens neer laten zetten die opgehaald kan worden door een afvalverwerkingsbedrijf. Bij verhuizingen is dit niet vaak nodig, maar mocht u twijfelen of u dit nodig heeft kunt u ons hier altijd een vraag over stellen. Als u al zeker weet dat u een objectvergunning nodig heeft, dan kunt u deze minstens een week van te voren aanvragen. Dat kunt u doen op deze pagina. Ook voor een objectvergunning vraagt de gemeente om een situatieschets, net als bij een TVM en RVV. Handig hierbij is een plattegrond van uw straat, die u kunt vinden op maps.amsterdam.nl.

Kort samengevat:

 • Parkeervergunning nodig indien uw nieuwe woning geen eigen parkeergelegenheid heeft (en u dus op straat moet parkeren).
 • Speciale vergunning is vaak nodig voor verhuizingen in Amsterdam. Dit kan een TVM of een RVV zijn, of in een enkel geval beide.
 • TVM: Tijdelijke Verkeersmaatregel. Om voor één tot drie dagen (een gedeelte van) een weg af te zetten; kost 200,- plus eventuele nodige verkeersborden. Minstens 7 dagen van te voren aanvragen. 
 • RVV: ontheffing op Reglement Verkeerstekens en Verkeersregels. Om ergens voor te mogen rijden waar dit normaliter niet mag. Maximaal 10 minuten, kenteken verplicht doorgeven. Kosten: 230 euro voor 1 tot 5 voertuigen die onder uw naam moeten staan.
 • Objectvergunning: Alleen als u een bepaald object, zoals een groot afval container, ergens kwijt moet. Kosten: 150 euro voor twee weken of korter.
 • Voor bovenstaande drie speciale vergunningen wordt een situatieschets geëist door de gemeente. Kijk op maps.amsterdam.nl voor een geschikte plattegrond, en bereken afstand tussen winkeldeuren en woningen, breedte van de stoep, etc. 

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.

Verhuizen Amsterdam met verhuisbedrijf Select Movers

Verhuizen in Amsterdam kan een enorme uitdaging zijn. De stad Amsterdam zit vol met krappe straatjes, en daarin hele oude scheve huizen met kleine deuren of kleine ramen. Het kan in dit soort straten en huizen nogal lastig zijn om een piano van honderd kilo naar de bovenste verdieping van uw studentenflat te sjouwen, of een twee meter brede kledingkast door het raam naar beneden te krijgen. Maar ook voor kleinere meubels en grote zware verhuisdozen is het niet prettig om deze een oude trap op te krijgen of door kleine hoekjes van uw flat te manoeuvreren. Wij van Select Movers zijn een zeer ervaren verhuisbedrijf in Amsterdam, en wij weten precies wat er nodig is om uw kleine en grote meubels met onze verhuisservice zo veilig en efficiënt mogelijk te verhuizen.

Verhuisbedrijf-Amsterdam

Grote meubels verhuizen in Amsterdam

Grote meubels verhuizen is altijd al een enorme logistieke operatie, maar in Amsterdam kan het nog wel eens extra lastig zijn. Verhuizen in Amsterdam zorgt soms voor extra uitdagingen door de vele krappe straatjes en kleine, oude huizen. Een piano of vleugel, een enorme oude boekenkast of antiek bankstel, zijn allemaal voorbeelden van meubels die lastig te verhuizen kunnen zijn. Voor onze professionele verhuisservice in Amsterdam is dit echter een makkie. Wij zullen u hieronder uitleggen hoe wij een gemiddelde verhuizing van een vleugel in Amsterdam aanpakken. Daarna leggen we uit hoe we een grote boekenkast in Amsterdam verhuizen. 

Voorbeeld van het verhuizen van een piano of vleugel

Om naar een krap huis in Amsterdam een piano te verhuizen, is het soms niet mogelijk om dit in het geheel te doen. Piano’s en vleugels zijn zeer kwetsbare instrumenten, en om het optimale geluid van de klankkast te garanderen, is het van groot belang dat het instrument goed en stevig vastzit als hij naar uw nieuwe huis in Amsterdam verhuist. Ook is een piano vaak simpelweg te groot of te zwaar om in een keer door de deur te tillen. Daarom zijn er zeker tijdens een verhuizing in Amsterdam speciale technieken nodig om een piano te transporteren. Hiervoor beschikt de verhuisservice van Select Movers over speciale gereedschappen om in een stad als Amsterdam verhuizingen van een piano te verrichten. Voorbeelden hiervan zijn een pianoroller, gewoon een sterk aluminium frame met wieltjes, die gemaakt is om zware objecten te kunnen rollen in plaats van tillen. De piano wordt dan met een krik op wieltjes gezet, waarna hij makkelijk de deur uit kan rollen. In het geval dat de piano te groot is om door de deuren of ramen van uw flat of huis te passen, kan het zijn dat we onderdelen van het instrument er af moeten halen. Dit gebeurt bij ons altijd met uiterste voorzichtigheid, en we zorgen er voor dat alle onderdelen en schroefjes goed geordend worden om het niet kwijt te raken. Ook kunnen we oprijplaten gebruiken om de pianoroller makkelijker over de drempels in uw huis te kunnen rijden. Hiermee besparen wij u veel tijd en vooral veel moeite tijdens onze verhuisservice in Amsterdam. Lees meer over een piano of vleugel verhuizen op deze pagina

Voorbeeld van het verhuizen van een grote boeken- of kledingkast

Een ander object waar mensen altijd enorm tegenop kijken als ze naar een van de krappe huizen in Amsterdam verhuizen, is waarschijnlijk hun boekenkast of kledingkast. Om deze grote kasten te verhuizen is het helaas wel nodig om de inhoud van de kast leeg te halen, omdat het natuurlijk nogal lastig is om honderden boeken in de boekenkast te verhuizen in een verhuisauto, zonder dat er een boek uit valt. Wij zorgen dat alle boeken, zo makkelijk mogelijk gesorteerd, van uw oude huis naar uw nieuwe huis in Amsterdam komen, en daarna zullen we regelen dat de boekenkast zo snel en efficiënt mogelijk verhuisd wordt. Ook voor een boekenkast verhuizen in Amsterdam zijn er speciale werkwijzen om de grote kasten door kleine deuren of ramen te krijgen. Zo is het bijna altijd nodig om een grote boekenkast uit elkaar te halen. We doen hierna labels op alle onderdelen en doen schroefjes in goed georganiseerde zakjes. Hierdoor raakt onze verhuisservice Amsterdam nooit belangrijke onderdelen kwijt en bent u gegarandeerd van een soepele overgang van uw boekenkast of kledingkast. 

Overige grote meubels verhuizen in Amsterdam

Als u in uw huis andere soorten grote, unieke soorten meubels heeft die verhuisd moeten worden, komt u vaak voor een lastige vraag te staan. U heeft geen idee of het überhaupt mogelijk is om zo’n groot object wat bijna niemand  heeft, te kunnen verhuizen. Een oud verhuizersgezegde is: Als het er in is gekomen, kan het er ook weer uit. Met dit motto werken wij al jaren en het is nog nooit gebeurd dat er een object is geweest die wij niet van uw oude huis naar uw nieuwe hebben gekregen. Daarom kunt u er op vertrouwen dat wij van Select Movers, hoe onmogelijk de klus ook lijkt, wij van Select Movers het kunnen klaren. Om te weten te komen hoe wij uw lastige meubilair zullen verhuizen, kunt u altijd gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen op onze website

Zo efficiënt mogelijk verhuizen: wat kunt u zelf doen?

Onze verhuisservice in Amsterdam werkt graag met zo min mogelijk vervelende verrassingen, voor zowel u als onze verhuizers. Om uw verhuizing zo snel en efficiënt mogelijk aan te kunnen pakken, kunt u eventueel voor ons alvast een paar gegevens opmeten, zodat we beter weten wat ons te wachten staat. Dit hoeft natuurlijk niet, maar kan de duur van onze verhuisservice wel flink inkorten. Zo kunt u bijvoorbeeld uw grote meubels, waarvan u zelf twijfelt of ze door de deur passen, al vast voor ons meten. U kunt ook nagaan in hoeverre bijvoorbeeld uw boekenkast uit elkaar te monteren is, zodat we weten hoeveel ruimte we hiervoor in onze verhuiswagen nodig hebben.

Daarnaast is het handig om een opsomming te maken van alle openingen in uw huis waar tijdens de verhuizing meubels doorheen kunnen of moeten. Drempels, deuren en trapgaten zijn hier voorbeelden van. Eventueel kunt u de blauwdrukken van uw huis aan ons laten zien of naar ons sturen, zodat wij ons optimaal kunnen voorbereiden op de uitdagingen die bij uw verhuizing kunnen komen kijken. Heeft u geen zin om dit alles na te gaan en op te meten? Geen probleem! Wij doen dit natuurlijk graag voor u. Vraag een gratis offerte aan om contact met ons op te nemen over de mogelijkheden van onze verhuisservice in Amsterdam! 

Verhuisofferte aanvragen in Amsterdam

De verhuisservice van Select Movers in Amsterdam biedt alle mogelijkheden om uw verhuizing zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. U kunt zowel op korte als op lange termijn bij ons terecht om u op allerlei verschillende manieren te helpen met uw verhuizing. 3 maanden van tevoren al alles aan het voorbereiden, en lijkt het u fijn om daar wat hulp mee te krijgen van professionals? Wij bieden u graag alle ondersteuning die u nodig hebt, zowel op logistiek gebied als hulp met uw voorbereiding. Een week voor uw verhuizing uw enkel verstuikt, waardoor het u zelf niet meer gaat lukken om te verhuizen naar Amsterdam? Wees niet bang om bij ons te vragen naar de mogelijkheden. Of heeft u ons alleen nodig voor een lastig, groot object zoals een piano of een gigantische televisie die niet in uw eigen auto past? Ook dan kunt u bij Select Movers terecht, en helpen wij u graag om de verhuizing wat minder stressvol te maken zodat u uzelf wat fysieke inspanning bespaart. Wat er ook moet gebeuren, u kunt bij ons voor alles terecht en wij zullen er met liefde en passie voor zorgen dat u met zo min mogelijk zorgen van uw oude naar uw nieuwe huis kunt verkassen!

VRAAG SNEL EEN OFFERTE!

Laat ons zorgen voor een soepele en succesvolle verhuizing.